Annonce
Udland

Udbredt harme i Indien efter nyt voldtægtsdrab

Indranil Mukherjee/Ritzau Scanpix
Demonstranter kræver at få udleveret fire mænd, som er mistænkt for at have voldtaget og dræbt ung dyrlæge.

Spændinger tager til i Indien efter en påstået gruppevoldtægt og drab på en 27-årig dyrlæge i byen Hyderabad.

Tusinder har demonstreret uden for en politistation i Hyderabad for at få udleveret fire mænd, som er mistænkt i sagen. Der har også været demonstrationer andre steder, og sagen vækker national opsigt, da der i de seneste år har været stadig mere fokus på voldtægter og kvindedrab i landet.

Kvindens forkullede lig blev fundet torsdag i forstaden Shadnagar, der ligger nær Hyderabad i det centrale Indien.

Kvinden havde forladt sit hjem på cykel omkring klokken 18.00 for at tage ud til en opgave. Hun ringede senere hjem til sin familie og sagde, at hun var punkteret, og at en lastbilchauffør havde tilbudt hende hjælp. Derefter kunne ingen komme i kontakt med hende igen.

Hendes lig blev fundet dagen efter.

Politiet siger, at det er vanskeligt at finde klare beviser i sagen, men myndighederne formoder, at kvinden blev voldtaget og dræbt.

De fire mænd er indtil videre fængslet for 14 dage.

Offerets mor har krævet, at de fire mænd bliver brændt levende, skriver avisen The Times of India. Mødrene til to af de anholdte har også krævet dem idømt meget hårde straffe, hvis de er skyldige.

- I giver dem, hvilken straf I vil. Jeg har også en datter, siger en af dem til nyhedsbureauet The Press Thrust of India.

På sociale medier var kvindens navn fredag det mest omtalte. Titusinder krævede gerningsmændene straffet, og mange harcelerede over, at der i retssystemet er en stærk tendens til at erklære voldtægtsofre for "promiskuøse".

Mange har givet udtryk for harme på Twitter under #HangRapists (Hæng voldtægtsmænd).

Med henvisning til gruppevoldtægten og drabet på den unge kvinde i New Delhi for syv år siden skriver Bollywood-skuespilleren Akshay Kumar i et tweet: Vi må have en strengere lovgivning. Dette må STOPPE".

Indiens Nationale Kvindekommission har fordømt episoden, og lederen af den, Rekha Sharma, siger, at der er indledt en nådesløs efterforskning for at få de skyldige straffet.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus

Over for rødt, venstre om helleanlæg og med narko i blodet: Politiet i natlig biljagt gennem det sydlige Aarhus

Annonce