Annonce
Udland

Udbredt harme i Indien efter nyt voldtægtsdrab

Indranil Mukherjee/Ritzau Scanpix
Demonstranter kræver at få udleveret fire mænd, som er mistænkt for at have voldtaget og dræbt ung dyrlæge.

Spændinger tager til i Indien efter en påstået gruppevoldtægt og drab på en 27-årig dyrlæge i byen Hyderabad.

Tusinder har demonstreret uden for en politistation i Hyderabad for at få udleveret fire mænd, som er mistænkt i sagen. Der har også været demonstrationer andre steder, og sagen vækker national opsigt, da der i de seneste år har været stadig mere fokus på voldtægter og kvindedrab i landet.

Kvindens forkullede lig blev fundet torsdag i forstaden Shadnagar, der ligger nær Hyderabad i det centrale Indien.

Kvinden havde forladt sit hjem på cykel omkring klokken 18.00 for at tage ud til en opgave. Hun ringede senere hjem til sin familie og sagde, at hun var punkteret, og at en lastbilchauffør havde tilbudt hende hjælp. Derefter kunne ingen komme i kontakt med hende igen.

Hendes lig blev fundet dagen efter.

Politiet siger, at det er vanskeligt at finde klare beviser i sagen, men myndighederne formoder, at kvinden blev voldtaget og dræbt.

De fire mænd er indtil videre fængslet for 14 dage.

Offerets mor har krævet, at de fire mænd bliver brændt levende, skriver avisen The Times of India. Mødrene til to af de anholdte har også krævet dem idømt meget hårde straffe, hvis de er skyldige.

- I giver dem, hvilken straf I vil. Jeg har også en datter, siger en af dem til nyhedsbureauet The Press Thrust of India.

På sociale medier var kvindens navn fredag det mest omtalte. Titusinder krævede gerningsmændene straffet, og mange harcelerede over, at der i retssystemet er en stærk tendens til at erklære voldtægtsofre for "promiskuøse".

Mange har givet udtryk for harme på Twitter under #HangRapists (Hæng voldtægtsmænd).

Med henvisning til gruppevoldtægten og drabet på den unge kvinde i New Delhi for syv år siden skriver Bollywood-skuespilleren Akshay Kumar i et tweet: Vi må have en strengere lovgivning. Dette må STOPPE".

Indiens Nationale Kvindekommission har fordømt episoden, og lederen af den, Rekha Sharma, siger, at der er indledt en nådesløs efterforskning for at få de skyldige straffet.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce