x
Annonce
Østjylland

Uddannelser med i toppen

<p>Skanderborg-Odder Center for uddannelse er nummer to på en ny liste fra Dansk Erhverv over HHX-uddannelsernes evne til at løfte elevernes faglige niveau. Foto: Kim Haugaard</p>

Skanderborg-Odder Center for uddannelse og Odder Gymnasium blandt de bedste til at løfte elevernes faglige niveau.

Skanderborg-Odder Center for uddannelse er landets næstbedste HHX-uddannelse, når elevernes faglige niveau skal løftes. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv, der også har undersøgt niveauløftene på STX-uddannelserne. Her er Odder Gymnasium placeret som nummer 6 på listen, mens Skanderborg Gymnasium er nede som nummer 45 på listen.

Annonce
Rektor Lars Bluhme fra Odder Gymnasium kalder en placering som nummer seks på Dansk Erhvervs liste over »faglige løftere« for en rigtig god nyhed. Foto: Odder Gymnasium

Rikke Christoffersen, direktør på Skanderborg-Odder Center for uddannelse, er ikke overraskende særdeles glad for undersøgelsens resultat. Den passer nemlig, siger hun, rigtig godt med skolens målsætninger på området.

Læs mere

»Vi arbejder hårdt på at have fokus på elevernes faglige niveau og på at have dygtige undervisere, der har kompetence til at arbejde med de udfordringer, eleverne har,« siger Rikke Christoffersen og understreger vigtigheden af at kunne løfte alle elever.

»Det her handler lige så meget om at flytte folk fra 2 til 4 som fra 10 til 12,« lyder det.

Rikke Christoffersen kalder resultatet fra Dansk Erhvervs undersøgelse for et skulderklap, der ikke komme til at stå alene.

»Resultatet viser, at vi gør det rigtige, så vi skal gøre endnu mere af det, vi allerede gør. Tidligere i dag blev jeg kontaktet af en tidligere elev, der fortalte, at han netop havde oplevet et løft hos os. Det luner og understreger, at det her ikke bare er nogle tal i en undersøgelse,« siger hun.

I undersøgelsen har Dansk Erhverv udregnet en såkaldt gymnasieeffekt, hvor der tages højde for elevernes faglige og sociale baggrund og ikke blot kigges på det karaktergennemsnit, eleverne redder sig. Det sker ved at indregne elevernes folkeskolekarakterer og andre sociale baggrundsvariabler såsom forældrenes uddannelsesniveau og arbejdsmarkedsstatus. Formålet er herved at tage højde for de forhold, der varierer mellem gymnasierne, og som gymnasiet ikke selv er herre over, oplyser Dansk Erhverv.

Tallene fra Dansk Erhverv gælder for elever under 20 år, der har afsluttet en gymnasieuddannelse, enten HHX eller STX, i perioden 2012-2014. I forhold til de benyttede karakterer er der udelukkende brugt karakterer fra de skriftlige eksamenskarakterer - og dermed hverken standpunkts- eller mundtlige eksamenskarakterer. Årsagen er, at det vurderes, at karaktererne fra de skriftlige eksamener i højere grad er et objektivt mål for elevernes faglighed på tværs af gymnasier, fordi eksamener er ens for alle, ligesom bedømmelserne foretages af to tilfældige eksterne censorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce