Annonce
Aarhus

De unge skal vælge uddannelse på skærmen: Syv lokale institutioner holder åbent hus digitalt

I den kommende tid skal de århusianske unge træffe deres studievalg fra skærmen. Arkivfoto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix)
De århusianske unge skal vælge deres uddannelse fra skærmen i år. På grund af corona har byens uddannelsessteder samlet deres åbent hus-arrangementer digitalt. 'U-days' finder sted 25.-27. februar.

AARHUS: Forårets uddannelsesvalg skal foregå hjemme bag skærmen. Under normale omstændigheder vil de unge have mulighed for at komme ud og besøge de forskellige uddannelsesinstitutioner inden de skulle træffe et valg om deres fremtidige retning.

Intet er dog som det plejer i disse coronatider. Heller ikke på uddannelsesområdet. For i stedet for at afholde de sædvanlige åbne hus arrangementer, så må byens institutioner fortælle om sine evner og studier online.

Normalt er 13.000 unge mennesker ude for at besøge u-days, som er landets største åbent hus-arrangement for videregående uddannelser, men da dette ikke er muligt, så har syv af byens uddannelsessteder valgt at gå sammen om at lave det online.

- Det er klart, at corona fylder meget i samfundet for øjeblikket. Men studievalget er en vigtig beslutning, der rækker langt ud i fremtiden, og de unge fortjener de bedst mulige forudsætninger for at træffe et oplyst valg. Derfor har vi gjort alt, hvad vi kan for at lave et arrangement, hvor deltagerne kan få vejledning, møde studerende og undervisere, og i det hele taget blive klogere på deres muligheder, siger Anne Teglborg, som er afsnitsleder på Aarhus Universitet, der står i spidsen for rådgivningspanelet bag u-days.


Studievalget er en vigtig beslutning, der rækker langt ud i fremtiden, og de unge fortjener de bedst mulige forudsætninger for at træffe et oplyst valg.

Anne Teglborg


Annonce

Flere deltagere online

Selvom uddannelsesstederne kan videregive en masse information online, så er det langt fra det samme, som at besøge uddannelserne fysisk. Anne Teglborg mener dog, at der er fordele og ulemper forbundet med at afholde det store uddannelsesarrangement digitalt. En af fordelene er, at der ofte er flere, som er med, når det laves online.

- Vi ville allerhelst have budt de studerende velkommen, hvis vi kunne. Men på den anden side er onlineformatet mere fleksibelt, og de unge sparer transporten. Så selvom der nok er nogle af dem, som er ved at være lidt skærmtrætte, så kan det være, at der er flere, som har mulighed for at deltage, når det er online.

Det kommende online U-days giver deltagerne mulighed for at se nærmere på syv uddannelsessteder med mere end 100 uddannelser. Udover præsentationen af de enkelte uddannelser, vil der også være oplæg om studieliv, ligesom de studerende vil have mulighed for at tale med studerende, undervisere og vejledere på de forskellige uddannelser.

Fakta

  • u-days afholdes 25.-27.februar.
  • Studievalg Danmark tilbyder vejledning alle tre dage
  • u-days finder i år sted for 17. år i træk
  • u-days er landets største åbent hus-arrangement for videregående uddannelser
  • u-days arrangeres af Arkitektskolen, Aarhus Maskinmesterskole, Aarhus Universitet, Det Jyske Kunstakademi, Erhvervsakademi Aarhus, Kaospiloterne og VIA University College og i samarbejde med Studievalg Danmark og Aarhus Kommune

Du kan læse mere om det digitale arrangement på U-days hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce