Annonce
Sport

Ude værst hjemme bedst: Aarhus Fremad jagter flere udebanesejre

Christian Nissen og Quoc Minh Truong har haft mere at juble af hjemme på Riisvangen, end når holdet har været afsted på udebaneture. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad har blot vundet fire af tretten udekampe. Holdets træner, Morten Mølkjær, er ikke utilfreds med pointhøsten, men han ville gerne have haft flere sejre.

FODBOLD: Der hænger en – for Aarhus Fremad – lidt kedelig statistik fast på de gul og sortstribede fra Riisvangen. Af de hold, der stadig har en realistisk mulighed for at rykke op, er Aarhus Fremad nemlig det hold, der har klaret sig dårligst på udebane. Aktuelt er det blevet til 19 point i 13 udekampe for holdet.

Aarhus Fremads træner, Morten Mølkjær, er dog ikke utilfreds med pointhøsten. Han mener, at det er et udtryk for, at konkurrencen er skarp i toppen.

- Jeg synes ikke, at 19 point i 13 kampe er helt skidt. Det er et godt stykke over et point per kamp i snit, siger Morten Mølkjær.

Alt er dog ikke lutter lagkage. For selvom han generelt er tilfreds med antallet af point hans hold har samlet på udebane, husker han tilbage på flere kampe, hvor han gerne ville have haft en større del af pointkagen.

- Vi har haft mange uafgjorte kampe som vi skulle have vundet. Vi har haft en del kampe med lidt udtur. Kampe mod hold, der er røget i nedrykningsspillet som vi skulle have vundet, siger Mølkjær.

Hans hold har på udebane tabt til Vejgaard og Ringkøbing, og spillet uafgjort mod FC Sydvest og Odder. Mandskaber, der ligger under Aarhus Fremad i tabellen og som Mølkjær mener, at hans hold skal få flere point mod i de kommende sæsoner.

De har derfor forsøgt at ændre tilgangen til udekampene ved blandt andet at ankomme tidligere, så spillerne har mere tid til ”at lande”, gennemgå taktik og strække benene. Men ifølge træneren er det også en smule svært at få helt optimale forberedelser, når holdet består af en del studerende, der bliver nødt til at bruge transporttiden på at læse lektier.

Med til historien hører også, at Aarhus Fremad er et af de allerbedste hjemmehold. Riisvangen er blevet et fort, hvilket har været et af Morten Mølkærs mål fra han tiltrådte. Træneren fortæller, at holdet griber kampene an på samme måde ude og hjemme, så han mener, at resultaterne nok skal komme – også på udebane.

Lørdag har Fremad mulighed for at ændre en smule på udebanestatistikken. Her møder Mølkjær og kompagni Jammerbugt FC på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

Sport

Bronze har lange udsigter for VSK Aarhus

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce