Annonce
Aarhus

Uden aflysninger og stort set til tiden: Letbanen leverer igen varen

Der er godt mulighed for at nå frem til tiden, hvis du rejser med letbanen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

AARHUS: Det er i virkeligheden snart ikke nogen nyhed mere, men togene på Aarhus Letbane kører med en stabilitet, som må få bilisterne på E45 og de århusianske indfaldsveje i myldretiden til at skæve misundeligt imod den.

Trafiktallene for august er ingen undtagelse. Her blev 99,4 procent af alle letbaneafgange gennemført - af de kørte kun 4,6 procent forsinkede. En stor del af forsinkelserne skyldes i øvrigt, at togene på Grenåbanen siden køreplanskiftet i juni, har kørt efter en plan, hvor togene på strækningen mellem Ryomgård og Grenaa må køre 100 km/t.

Al teknik på strækningen er indrettet til den hastighed, men er endnu ikke godkendt af Trafikstyrelsen. Derfor må der kun køres 75 km/t på strækningen, hvilket naturligvis betyder, at togene naturligvis ikke kan holde køreplanen. Derfor kørte "kun" 88,6 af togene på Grenåbanen til tiden.

Ifølge Aarhus Letbane har der desuden være fejl på overkørsler og køretøjer, samt en påkørsel af en bom i en overkørsel i Lystrup, hvilket også har medvirket til forsinkelserne.

På Odderbanen var bare en procent forsinkede, mens tallet for den indre strækning var to og en halv procent.

Mandag åbner en ny letbanestation i Risskov, der først og fremmest skal betjene en ny bydel, der i øjeblikket bliver bygget på de gamle arealer for Psykiatrisk Hospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce