Annonce
Aarhus

Uden forklaring: Facebook lukkede konto for folketingskandidat opstillet i Østjylland

Politikeren Isabella Arendt fik pludselig lukket for adgangen til at oprette Facebook-reklamer. Arkivfoto

25-årige Isabella Arendt fra Kristendemokraterne fik uden videre lukket for sin annoncekonto hos Facebook. Virksomheden forklarede ikke hvorfor, men efter avisens henvendelse blev den åbnet igen.

FREDERICIA/AARHUS: Politikeren Isabella Arendt fra Kristendemokraterne fik uden varsel lukket sin annoncekonto på Facebook.

Den 25-årige folketingskandidat, som stammer fra Pjedsted og er opstillet i Østjylland, fik ingen forklaring.

- Det er selvfølgelig superirriterende. Jeg bliver frustreret, især fordi det er sådan en ansigtsløs virksomhed, man ikke kan få fat i. Jeg kan heller ikke få at vide, hvorfor kontoen er deaktiveret, siger Isabella Arendt.

I to dage kunne hun ikke lave politiske reklamer på sin politikerside. Efter at Fredericia Dagblad onsdag henvendte sig til Facebook, blev annoncekontoen åbnet igen efter små to timer.

Annonce

Demokratisk problem

Isabella Arendt, der er partiets næstformand og ordfører på børne- og familieområde, fik et standardsvar om, at indholdet strider mod "Facebooks retningslinjer."

- Jeg aner ikke, hvad der var udslagsgivende. Jeg ved ikke, om det er noget, Facebook selv har opdaget, eller om det er en anmeldelse fra en politisk modstander eller en vælger, siger Isabella Arendt.

KD-politikeren, som til daglig læser statskundskab i København, ser et demokratisk problem, hvis man kan begrænse politiske modstanderes muligheder i valgkampen ved at anmelde dem.

- Man står som politiker meget handlingslammet, fordi de uden varsel kan koble en af, siger Isabella Arendt og fortsætter.

- Er det virkeligt det, vi vil? Vil vi have, at hele vores valgkamp foregår på to amerikanske virksomheder - Facebook og Twitters - brugerflader. Der var kæmperøre, hvis russerne eller andre virksomheder blandede sig i vores valgkamp. Alligevel lægger vi frivilligt hele vores demokrati, debat og samtale om, hvem der skal være vores statsminister, i hænderne på en privat virksomhed fra USA, som vi ingen aftaler og dialog har med, siger politikeren.

Facebook: Det sker, at vi begår fejl

Fredericia Dagblad spurgte Facebook om baggrunden for lukningen af annoncekontoen:

- Der kan være mange gode og rimelige grunde til, at vi deaktiverer en annoncekonto. En sjælden gang imellem sker det dog - desværre - også at vi begår en fejl og deaktiverer en konto uden grund. Derfor tilbyder vi vores annoncører muligheden for at appellere beslutningen - og når det handler om et folketingsvalg, hvor man jo kan sige, at selve demokratiet er på spil, etablerer vi også direkte kontakt med partiorganisationerne, så de har en åben linje, hvis en af deres kandidater sidder i en situation, hvor vores almindelige løsninger ikke er tilstrækkelige, svarede Peter Münster, kommunikationschef i Facebook Norden, i en mail.

Isabella Arendt er tilfreds med, at kontoen er genåbnet.

- Men det er skræmmende, at jeg som politiker skriver til dem uden at få svar. Men når en journalist ringer, forsøger man at undgå dårlig presse ved at åbne kontoen igen. I deres svar har de stadig ikke forklaret, hvorfor kontoen blev deaktiveret i første omgang, siger Isabella Arendt.

Lukningen gik i øvrigt ikke ud over hendes mulighed for at skrive opslag fra politikersiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce