Annonce
Aarhus

Udendørs popcornhygge: Aarhus Street Food inviterer til sommerbio i garagen

Der er plads til 500 gæster til sommerbio på Aarhus Street Food - og arrangørerne forsikrer, at der er taget alle tænkelige forholdsregler i forhold til coronavirus. Foto: Aarhus Street Food
De næste fire tirsdage inviterer Aarhus Street Food til gratis sommerbio i garagen.
Annonce

AARHUS: En gigantisk storskærm bliver kørt ind på parkeringspladsen bag garagen, og der fyres op i popcornmaskinen, når Aarhus Street Food inviterer til sommerbio på parkeringspladsen foran garagen.

- Egentligt opstod idéen, fordi utrolig mange holder ferie i Danmark i år, men samtidig var vores indtryk, at utrolig mange har meget lidt at give sig til, siger Thomas Bendtsen, partner i Aarhus Street Food, med et grin.

Derfor allierede de sig med både Soundvenue og Ikea, og for to uger siden var man så klar med første filmvisning på den 39 kvadratmeter store skærm.

- Der var et lidt tynd fremmøde, måske 80 mennesker, men det havde også regnet hele dagen, så det indbød ikke ligefrem til udendørs filmhygge, siger Thomas Bendtsen.

Annonce

Mangedoblet fremmøde på én uge

Efterfølgende blev fremmødet dog mangedoblet, da der til filmvisningen sidste tirsdag mødte 500 op - det antal, som der må være.

- Århusianerne lader til at tage virkelig godt imod det, og det er vi rigtig glade for, siger Thomas Bendtsen.

Garagens sommerbio

Der er gratis adgang, men kun 500 pladser, så det anbefales at komme i god tid, da pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Dørene åbner klokken 19, og filmen starter klokken 20.

Man må gerne medbringe mad, drikkevarer og snacks købt i garagens køkkener og barer. Derudover er der mulighed for at købe drikkevarer og popcorn i Udebaren.

Programmet for filmene er:

  • Tirsdag 4. august: Get Out eller It Follows. Den endelige film er endnu ikke fastsat, men der kommer en afstemning på Facebook senere
  • Tirsdag 11. august: Election
  • Tirsdag 25. august: The Truman Show
  • Tirsdag 1. september: Silver Linings Playbook

Det understreges, at ikke alle film er velegnet for børn.

Filmene er kurateret af Soundvenue, og Ikea har sponsoreret møblerne.

Missede man de to første gange, er der dog ikke grund til at fortvivle. Der er nemlig udsigt til fire filmvisninger de næste fire tirsdage.

Filmene er udvalgt af Soundvenue, men folkene ved Aarhus Street Food har haft et ønske:

- Vi ville gerne, at det var nogle seværdige, og måske letfordøjelige film, som ikke var alt for dybe, siger Thomas Bendtsen, partner i Aarhus Street Food.

Det er heldigvis lykkedes, mener Thomas Bendtsen.

- Alle filmene er anmelderroste, og har haft stor succes, da de kørte i biografen. Jeg synes, at de udvalgte film har en særlig kvalitet over sig, siger han.

Hos Aarhus Street Food er man klar til at fortsætte med sommerbio næste år - særligt hvis tilslutningen fortsætter med at være høj.

Annonce

Sommerbio vender - måske - tilbage næste år

- I år kom vi lidt sent i gang. Coronavirus gjorde sit indtog, og satte restriktioner på, hvor mange vi må være. Men næste år vil vi gerne - hvis muligt - fortsætte tidligere på sommeren, så vi kan nå at vise mange flere film, siger Thomas Bendtsen.

Han lover, at der er taget alle tænkelige forholdsregler, for at mindske smittespredning.

- Folk sidder i nogle forholdsvis store loungestole. På den måde kan vi både sikre antallet af mennesker på pladsen, men vi sikrer også, at der er god afstand mellem de fremmødte, siger han.

Første gang der var sommerbio på Aarhus Street Food, mødte knap 80 mennesker op. Anden gang var alle 500 pladser fyldt. Foto: Aarhus Street Food

Sommerbioen foregår på Aarhus Street Foods parkeringsplads lige bagved garagen, på en helt ny eventplads, som man har lavet, kaldet #altforaarhus.

- Planen er, at her udover sommerbio skal være andre events til næste år, siger Thomas Bendtsen. Præcis hvilke og hvordan det skal foregå, er dog ikke fastsat endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce