Annonce
Erhverv

Udenlandsk investor køber 2 ejendomme i Aarhus for 200 millioner kroner

Gina Tricot har fået ny, udenlandsk udlejer i ejendommen Søndergade 45. Aarhus er fortsat attraktiv for udenlandske ejendomsinvestorer. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus Midtby er fortsat attraktiv som investering - også for udenlandske investorer. Britisk investor har købt to ejendomme i Aarhus for godt 200 mio. kroner.

AARHUS: Udenlandske investorer mener, det er nu, der skal gøres gode forretninger med ejendomme i Aarhus. Den britiske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments, har købt to attraktive ejendomme i Aarhus Centrum.

Aberdeen Standard Investments har lagt 210 millioner kroner for de ialt 5.000 kvadratmeter i midten af Aarhus. Kapitalforvalter har samlet en ejendomsportefølje på 13 milliarder kroner, som selskabet forvalter på vegne af sine investorer.

De to Aarhus-ejendomme er strøgejendommen Søndergade 45, hvor blandt andet Gina Tricot holder til, på 1.918 kvadratmeter. Prisen på denne ejendom var 89,5 millioner kroner. Mens boligejendommen Åboulevarden 80 ved Aarhus Å med et samlet areal på 2.837 kvadratmeter stod til 120 millioner kroner.

Sælgeren af strøgejendommen er Jørgen Tang. Den er indrettet med erhverv for øje med 735 kvadratmeter detailforretning i bunden, der i dag huser en Gina Tricot, og 1.183 kvadratmeter kontorer på de øvre etager.

Åboulevarden har tidligere fungeret som kontorejendom, men rummer i dag 42 nyindrettede lejligheder og et endnu ledigt detaillejemål i stuen, som blandt andet egner sig til cafe-drift.

- Boligerne er interessante med effektive kvadratmeter, de er delevenlige og egner sig til studerende og unge par, så det passer samtidig til den demografiske udvikling i Aarhus, siger Jes Rovsing, der er transaktionsansvarlig for Aberdeen Standard Investments danske afdeling, med henvisning til Aarhus' boligbehov til især studerende.

Kapitalforvalteren køber ejendommene på vegne af udenlandske investorer.

- Aberdeens strategi på boligsiden er det, man kalder "purpose built" og "built to rent" i byer med positiv demografisk udvikling - stigende befolkningstal, god infrastruktur og planer for en fortsat positiv udvikling i byen generelt.

Med de stigende ejendomspriser i Danmark er Aberdeen Standard Investments med egne ord ekstra varsomme med at foretage investeringer i ikke likvide ting som bolig-, kontor- og især detailejendomme, men de to nyindkøbte ejendomme i Aarhus har begge én ting, som taler for millioninvesteringerne - placeringen, mener investoren.

- Det strategiske fokus i Aberdeen Standard Investments er fortsat, at detail og boliger er interessante. Den type investeringer er måske generelt knap så modstandsdygtige over for strukturelle ændringer, men de centrale beliggenheder for begge ejendomme gør, at de selv i svære tider vil være stabile investeringer, siger Jes Rovsing.

Han henviser til, at de sædvanlige lejere til detailejendomme i form af butikker presses af den stigende e-handel, men at især Søndergade 45's beliggenhed et langt stykke ad vejen kompenserer for dette.

- Den stigende e-handel er med til at mindske interessen for detaillejemål uden for midtbyen. Men Søndergade 45's placering midt på strøget i Aarhus gør, at du har et løbende flow af potentielle kunder - og den slags detailejendom er særdeles modstandsdygtig i forhold til presset fra faktorer som e-handel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce