Annonce
Østjylland

Udeservering splitter Randers' restauranter og caféer

Hoteldirektør, på Hotel Randers, Sven Nørskov Eskildsen glæder sig til at byde gæsterne "udenfor", når de åbner for udendørsservering her i gården 21. april. Foto: Annelene Petersen
Blandt restauranter og caféer i Randers er der delte meninger om den udeservering, som regeringen har lagt op til, at de kan starte på 21. april. Nogle finder tiltaget vanvittigt, mens andre glæder sig til at byde udenfor med mad, drinks og måske endda livemusik.

Randers: Hos Brasserie Mathisen, der er Hotel Randers' restaurant, er der fuld fart på forberedelserne til 21. april, hvor det igen bliver muligt at invitere gæster indenfor - udenfor.

- Det bliver virkelig skønt, fortæller den begejstrede hoteldirektør, Sven Nørskov Eskildsen. Vi er klar med frokost, aftensmad, fadøl og drinks. Måske endda livemusik, hvis vi kan få tilladelse til det, fortsætter han.

Den forventningsfulde hoteldirektør fortæller, at der er indkøbt varmelamper, ekstra tæpper og alt, der kan gøre udendørsservering i det lumske danske forår behageligt.

Annonce

- Og så har vi ellers bestilt 15-20 grader, griner han.

Men det er langt fra alle byens restauratører, der deler hans optimisme.

Giver ikke mening

Hos Randers Street Food lyder vurderingen, at en åbning med udendørs servering ikke giver mening.

- Vi kan simpelthen ikke se, hvordan det kan være økonomisk rentabelt. Vi vil hellere bruge vores energi på at lære nyt personale op, så vi kan være helt klar til genåbningen 6. maj.

Randers Street Food løfter i forbindelse med genåbningen sløret for tre nye boder samt en kombineret juice- og slushicebar, der skal sælge ikke-alkoholiske drikkevarer og tage noget af presset af den primære bar på Mokajen.

Den holdning er han ikke alene med.

14 af de adspurgte restauranter og caféer åbner ikke. Syv følger i Brasserie Mathisens fodspor og åbner, tre vil lade det være op til vejret, mens to stadigvæk er uafklarede.

Annonce

Aprilvejret får skylden

Flere af de restauranter, der har valgt ikke at åbne, peger på, at vejret i april er meget utilregneligt. Her har restaurantens placering også meget at sige.

Peter Nøhr, der er indehaver af Bistroteket, mener ikke, at udendørsservering giver mening:

- Vejret er simpelthen for dårligt, og det blæser simpelthen næsten altid i Rosengade. Det vil jeg ikke byde vores gæster, forklarer han til avisen.

Han glæder sig til at byde gæster velkommen, når restauranten åbner igen 6. maj.

På Café Konrad havde de egentlig forberedt sig på at åbne for udeservering 21. april, men har siden ombestemt sig.

- Hvis vi ryger ind i sådan et vejr, vi havde i weekenden, kommer der nul gæster.  Vi skal have fuldt hus udendørs, hvis det økonomisk skal hænge sammen for os med udendørsservering, siger indehaver Susanne Brøndum.

Hun tilføjer dog, at de løbende vil holde øje med vejrudsigten, og hvis den pludselig ser væsentligt bedre ud, kan de godt finde på at tage beslutningen om.

Annonce

Savner retningslinjer

Flere af de restauranter og caféer, Amtsavisen har været i kontakt med, påpeger, at de savner retningslinjer til, hvordan udendørsserveringen skal foregå.

- Indtil videre arbejder vi ud fra, at retningslinjerne bliver de samme som sidst, vi måtte åbne for udeservering. Men vi vil meget gerne høre noget snart, siger Sven Nørskov Eskildsen, der er hoteldirektør på Hotel Randers.

Det samme gør sig gældende hos Café Borgen, hvor det på facebooksiden fremgår, at forventningen er at kunne åbne op for udendørsservering fra 21. april, men at man fortsat afventer regeringens retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce