Annonce
Østjylland

Udledningen af CO2 i Syddjurs er faldet markant

Det største fald i CO2-udledningen i Syddjurs Kommune er registreret på elforbruget, hvor der er målt et fald på cirka 75.000 tons CO2 pr. år, hvilket især skyldes de senere års omstilling fra "sort strøm" - det vil sige el produceret af kul - til "grøn strøm" produceret af vind, solceller og biobrændsler. Foto: Syddjurs Kommune

En væsentlig faktor er omstilling fra "sort strøm" - el produceret af kul - til "grøn strøm" produceret af vind, solceller og biobrændsler.

Syddjurs: I løbet af de seneste 10 år er udledningen af CO2 i Syddjurs Kommune reduceret med 30 procent - fra en udledning i 2007 på 380.000 tons til 265.000 tons i 2016. Det viser den seneste opgørelse af CO2-udledningen fra energiforsyning og transport i kommunen. Dette svarer til en reduktion fra cirka 9,2 tons CO2 pr. borger i 2007 til 6,4 tons i 2016, fremgår det af en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

- Det største fald i CO2-udledningen er registreret på vores elforbrug, hvor der er målt et fald på cirka 75.000 tons CO2 pr. år, hvilket især skyldes de senere års omstilling fra "sort strøm" - det vil sige el produceret af kul - til "grøn strøm" produceret af vind, solceller og biobrændsler.

Annonce

Transportsektoren bidrager også

CO2-udledningen fra transportsektoren er gennem de seneste 10 år faldet en smule på trods af, at bilparken i Syddjurs i perioden er steget fra cirka 17.000 til 20.000 biler. Dette skyldes især, at transportsektoren er blevet mere energieffektiv. For industrien er CO2-udledningen i perioden faldet med cirka 11.000 tons CO2 pr. år.

For den kollektive varmeforsyning er der kun registreret en minimal reduktion i CO2-udledningen, hvilket skyldes, at alle varmeværker i forvejen benytter CO2-neutrale brændsler som halm og træflis.

Formanden for byrådets udvalg for natur, teknik og miljø, Kim Lykke Jensen, udtaler:

- Det er dejligt, at det går i den rigtige retning i Syddjurs, men der er lang vej endnu, hvis vi skal nå at bremse klimaforandringerne. Herhjemme er det især bydende nødvendigt, at Christiansborg sørger for en ambitiøs omstilling af transportsektoren. Desuden bør el fra sol og vind i højere grad erstatte brugen af biobrændsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce