Annonce
Debat

Udlicitering. Tag sprogcentret hjem til Aarhus

Læserbrev: Aarhus Kommunes sprogcenter, som i øjeblikket drives af Lærdansk, skal i licitation igen-igen her i efteråret.

Aarhus Kommune har ellers dårlige erfaringer med udlicitering af hjemmehjælp, som det fremgår af så mange læserbreve i Stiften i de seneste uger, at det ikke lader sig gøre at opliste dem alle her. Derfor bør man i stedet hjemtage sprogcentret.

I flere af læserbrevene tales der om utryghed for de berørte borgere og for personalet. Trygheden forsvinder også på sprogcentret ved licitation både for kursisterne, der ikke ved, om de kan fortsætte deres danskundervisning og på hvilke vilkår og for lærerne, der igen ikke ved, om de stadig har et job efter licitationen, og hvem deres arbejdsgiver i givet fald vil være. Den type usikkerhed er ikke befordrende for godt arbejde eller god læring.

Usikkerheden forstærkes af, at der er et sprogcenter uden overenskomst med lærernes fagforening Uddannelsesforbundet, der kunne tænkes at byde ind. Men jeg går ud fra, at Aarhus Kommune har klausuler, der forhindrer løndumping?

Udliciteringer ender næsten altid med, at det er lavestbydende, der vinder, ved sidste licitation af sprogcentret i Aarhus blev prisen på danskuddannelserne sat ned med 30 procent. Der er ikke mere fedt at skære væk. Billigere betyder dårligere. Flere kursister på holdet, færre lektioner til den enkelte kursist.

Selvom man kan spare på driften og dermed kvaliteten, koster det at udlicitere. Kommunen skal bruge tid og penge på at lave udbudsmateriale og på at se de indkomne bud igennem og træffe en afgørelse. De sprogcentre, der vælger at byde ind, skal alle sammen bruge tid og penge på at udarbejde bud. Og endelig er det sådan med private firmaer i modsætning til kommunale institutioner, at de skal have et overskud. Det er der ikke noget mærkeligt i, alle private firmaer har overskud eller drejer nøglen om.

10. maj har byrådet i Aarhus diskuteret hjemtagelse eller udbud. Jeg håber, det ender med hjemtagelse af sprogcentret, for så vil alle de penge, kommunen vælger at bruge på området, gå til kerneopgaven; danskundervisning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Debat

Alternativet prioriterer børn højt: Det skulle have været med i budgettet

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce