Annonce
Navne

Udpeget til bestyrelsen: Arkitektskolen har sat et nyt hold

Rektor for Arkitektskolen Aarhus Torben Nielsen (tv) sammen med den nyvalgte bestyrelsesformand Carsten With Thygesen. Foto: Arkitektskolen Aarhus
Annonce

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget en ny bestyrelse for Arkitektskolen Aarhus. Bestyrelsen skal de kommende fire år være med til at fremme skolens strategiske arbejde og understøtte skolens interesser som en institution, der gennem kunstnerisk og videnskabelig udvikling, undervisning og forskning skal udvikle arkitekturen.

Ministeren står for at udpege fire af de fem eksterne medlemmer af bestyrelsen, mens Statens Kunstråd udpeger det femte.

På formandsposten afløses Ingelise Bogason af Carsten With Thygesen, der de seneste fire år har været menigt medlem af skolens bestyrelse. Carsten With Thygesen er desuden næstformand i bestyrelsen hos Realdania samt formand for Skovrådet.

Udover Carsten With Thygesen fortsætter arkitekt Andreas Lykke-Olesen, der er partner i Kollision, også sit arbejde i skolens bestyrelse, hvor han de seneste fire år har fungeret som menigt medlem. Derudover er Søren Nielsen, Signe Kongebro og Helle Borup Friberg blevet udpeget som nye bestyrelsesmedlemmer, og de afløser Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen og Peder Elgaard.

Signe Kongebro er arkitekt og partner hos tegnestuen Henning Larsen samt gæsteprofessor hos University of Sheffield, Søren Nielsen er arkitekt og partner hos tegnestuen Vandkunsten, og Helle Borup Friberg er administrerende direktør i Økologisk Landsforening. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har desuden besluttet, at Signe Kongebro skal være næstformand for bestyrelsen.

Der er derudover valgt fire interne medlemmer af bestyrelsen – en repræsentant for det kunstneriske og akademiske personale, en fra det teknisk/administrative personale og to studerende. Her har Karen Olesen opnået genvalg blandt det kunstneriske og akademiske personale, og det samme har Thor Hedegaard Nielsen Bested som repræsentant for de studerende, og de får følgeskab af Agnes Jarmund som nyvalgt repræsentant for de studerende og Mads Blenker, der er valgt som repræsentant for det teknisk/administrative personale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Navne

Ph.d.-forsvar: At binde metal til gummi

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce