Annonce
Navne

Udpeget: To nye medlemmer til AU's bestyrelse

Caroline Søeborg Ahlefeldt. Foto: Mikal Schlosser

Der er topledelseserfaring fra globale virksomheder, kulturbærerstyrke og dyb indsigt i den danske dannelseskulturs DNA hos de to nye bestyrelsesmedlemmer i Aarhus Universitets bestyrelse, entreprenøren og erhvervskvinden Caroline Søeborg Ahlefeldt og den tidligere højskoleforstander for Testrup Højskole, Jørgen Carlsen.

To nye eksterne medlemmer deltog i deres første bestyrelsesmøde på Aarhus Universitet den 21. februar. De har meget forskellige baggrunde, hvilket udpegningsorganet netop lagde vægt på, så de to nye profiler på hver sin måde supplerer de øvrige kompetencer og profiler i universitetets bestyrelse.

Caroline Søeborg Ahlefeldt var blandt de første i Danmark, der så potentialet i internettet, da hun boede i Aarhus og læste Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet. I starten af 1990'erne sprang hun ud som entreprenør og stiftede selskabet MouseHouse og var kort efter med til at grundlægge landets første multimedieuddannelse, Space Invaders. Caroline Søeborg Ahlefeldt har siden opbygget en stærk erhvervsorienteret profil med erfaring fra topledelsesniveau i flere globalt orienterede virksomheder og mere end 25 års erfaring med startup-virksomheder og iværksætteri.

- Caroline Søeborg Ahlefeldt har mange kvaliteter og har været et stort aktiv i de mange andre sammenhænge, hun har indgået i. Det er jeg sikker på, hun også bliver for Aarhus Universitet - blandt andet takket være sit internationale udsyn og solide erfaring fra bestyrelsesarbejde, siger Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Aarhus Universitets bestyrelse.

Jørgen Carlsens virke har været gennem hænderne på mange. Ganske bogstaveligt. Han var med til at udforme den 18. udgave af Højskolesangbogen og er i dag formand for udvalget, der står for den næste med udgivelse i 2020. Jørgen Carlsen har i sit virke som forstander for Testrup Højskole gennem 30 år formået at udvikle højskolen til en af landets mest populære og respekterede højskoler. Carlsen citeres for at omtale højskolen som "smittebærer af almen dannelse" for unge mennesker og har gennem årene været en ivrig deltager i den danske kulturdebat, hvor det grundtvigske frihedssyn på menneske og samfund har været et gennemgående træk i hans udtalelser.

- Lige som Caroline Søeborg Ahlefeldt har Jørgen Carlsen mange kvaliteter. Blandt andet er han en kendt og respekteret kulturbærer. Med sit afsæt i filosofien og idehistorien samt sin rolle som aktiv samfundsdebattør kan Jørgen Carlsen bidrage til bestyrelsesarbejdet med et nuanceret dannelsesaspekt, der er relevant for os i universitetsverdenen, men også i samfundet, lyder det fra Connie Hedegaard.

Annonce
Jørgen Carlsen. Foto: Mikal Schlosser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Erhverv

Caribisk østat jagter investeringer og samarbejde: Delegation besøger Danmark for at finde inspiration til at forbedre vandforsyningen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];