Annonce
Debat

Udsæt diskussionen om Banegraven: Coronakrisen forhindrer borgerne i at komme til orde

"Uden covid-19 ville der blive afholdt borgermøder i en fyldt rådhushal med Banegraven som overskrift efterfulgt af mere lokale borgerarrangementer med indbudte politikere og foredrag, holdninger og debatindlæg i kølvandet. For sådan plejer det jo at være. Men coronakrisens mange forbud og forordninger stikker en solid kæp i hjulet på den offentlige afklaringsfase, der sætter fokus på og involverer borgerne", skriver Henrik Schmidt. Illustration: Urbistic
Annonce

DEBAT: En stor tak til Stiften og Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd for det virtuelle debatmøde om nyt bykvarter i Banegraven tirsdag aften.

Der blev stillet mange spørgsmål, men givet færre svar. En sådan beslutning kræver en større udbredt debat.

Den 18. november skal byrådet tage stilling til, om der skal afsættes 50 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af Banegraven - men er politikerne klædt på til det?


Derfor bør Aarhus Byråd naturligvis bede om time out og sætte Banegraven på hold i en tid, hvor de nærdemokratiske spilleregler også er sat ud af kraft.


Uden covid-19 ville der blive afholdt borgermøder i en fyldt rådhushal med Banegraven som overskrift efterfulgt af mere lokale borgerarrangementer med indbudte politikere og foredrag, holdninger og debatindlæg i kølvandet. For sådan plejer det jo at være. Men coronakrisens mange forbud og forordninger stikker en solid kæp i hjulet på den offentlige afklaringsfase, der sætter fokus på og involverer borgerne.

På trods af alle gode intentioner er virtuelle borgermøder ikke borgermøder. Men det værste er jo, at borgermøder via en skærm ikke engagerer eller giver alle en mulighed for at deltage.

Derfor bør Aarhus Byråd naturligvis bede om time out og sætte Banegraven på hold i en tid, hvor de nærdemokratiske spilleregler også er sat ud af kraft.

Der indsamles for øvrigt underskrifter mod banegravsprojektet, som Frederiksbjerg-gruppen står for, på hjemmesiden takmennejtak.net

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Annonce