Annonce
Aarhus

Udsat fest kan blive dobbelt så god: Aarhus fejrer Dronning Margrethe i 2022

Aarhus var parat til at fejre Dronningen med en tur i karet i 2020. Nu bliver det i 2022. Selv om programmet og indholdet ikke er klar, kan vi nok regne med en tur i karet gennem byen. Her er Dronning Margrethe i gågaden i Svendborg i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Aarhus' udsatte fest for Dronning Margrethe bliver i 2022 - og så er der også grund til at lave en dobbeltfejring.

AARHUS: Aarhus var parat til at fejre Dronning Margrethes 80 års fødselsdag i 2020. Det gik i vasken på grund af coronaen.

Men Dronningen skal fejres. Og da der ikke er åbenlyse muligheder med statsgaranti i 2021, vil det ske i 2022, har Aarhus Kommune besluttet.

Hvornår de endelige datoer bliver, er endnu uvist, men borgmester Jacob Bundsgaard er tilfreds med udsigten til, at fejringen bliver mulig.


I 2022 kan vi planlægge store forsamlinger og holde en flot og folkelig byfest for vores dronning.

Jacob Bundsgaard


- Jeg glæder mig over, at vi allerede nu kan se frem til et festligt kongeligt besøg til 2022, hvor vi må regne med at have fået pandemien godt på afstand, så vi atter kan planlægge store forsamlinger og holde en flot og folkelig byfest for vores dronning, siger han.

Annonce

To dage var planlagt

Aarhus var parat til at fejre Dronningen, der fyldte 80 år 16. april 2020, over to dage omkring grundlovsdag 5. juni.

Dronningens fest

Dronning Margrethe fyldte 80 år 16. april 2020. Men coronaen hindrede en større fest i Aarhus. Nu bliver det i 2022, hvor Dronningen også har 50 års jubilæum som regent.

Der skulle have været modtagelse under et sommertogt, tur i karet gennem byen og fejring i Mindeparken. På andendagen skulle fejringen være foregået i byens centrum.

Til gengæld vil Aarhus kunne holde en dobbelt fejring i 2022. Det er nemlig 50 året for Dronning Margrethes indsættelse som regent. Majestæten overtog tronen 14. januar 1972, efter at hendes far, Kong Frederik IX var død.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce