Annonce
Debat

Udsatte børn: Det er bedre at hjælpe familien end at anbringe børnene

"Det er vigtigt at hjælpe alle de familier, hvor det er muligt, så barnet kan blive hjemme. Vi ønsker fokus på, hvordan samfundet kan hjælpe forældrene med at blive gode nok forældre. Vi tror nemlig generelt, at børn helst vil bo hjemme, og samfundet bør ikke "tage" nogens børn, før vi har gjort alt, hvad vi kunne", skriver Mira Issa Bloch. Arkivfoto: Michael Bager

DEBAT: Alternativet vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, om det er barnet, der får en større stemme igennem barnets lov, eller om det er samfundet, staten, systemet? Vi tror nemlig på, at de fleste børn helst vil have, at deres familie får så meget hjælp, at det bliver en god nok familie at bo i. I Alternativet mener vi barnet først, så familien og staten til sidst.

Efter at have læst udspillet til barnets lov er der meget, jeg glædes over. Det er jo glædeligt, at der er et stort ønske om at gøre det meget bedre for vores udsatte børn. Der er dog også flere punkter og selve tilgangen i oplægget, som vi ikke er begejstrede for.

I Alternativet ønsker vi Ikke nødvendigvis flere anbringelser, vi ønsker de rette! Vi tror ikke nødvendigvis, at det betyder flere anbringelser, hvis eksempelvis rette betingelser for sagsbehandling og forebyggende tiltag er i orden.

Annonce


Det skal ikke kun være forældre med anden etnisk baggrund, der skal kunne pålægges forældrekursus. Det skal gælde for alle forældre, hvor det vurderes at være frugtbart for den enkelte familie. Så den del bakker vi ikke op om. Alle børn og alle forældre skal være lige for loven.


Det er vigtigt at hjælpe alle de familier, hvor det er muligt, så barnet kan blive hjemme. Vi ønsker fokus på, hvordan samfundet kan hjælpe forældrene med at blive gode nok forældre. Vi tror nemlig generelt, at børn helst vil bo hjemme, og samfundet bør ikke "tage" nogens børn, før vi har gjort alt, hvad vi kunne.

Det er vigtigt i mange udsatte familier at starte højt på indsatsstigen. Mindst mulig indgriben må ændres til bedst mulig og relevant støtte. Det er pt. sådan, at kommuner ofte går ind med den billigste løsning, nederst på indsatsstigen.

Her er det også afgørende, at de fagpersoner, som har med børnene og familierne at gøre, har de nødvendige og tilstrækkelige ressourcer til at sikre det bedste forløb. Viden, supervision og tid. Det mener vi også, at der skal fokus på, et løft af arbejdsvilkårene for eksempelvis socialrådgivere samt for pædagoger og lærere, så de kan spotte de sårbare børn i skoler og dagtilbud.

Et af de konkrete forslag, vi i Alternativet er meget imod, er økonomisk straf til forældrene. Allerede i dag er der familier, som ikke tør søge hjælp, fordi de er bange for at miste kontakten til deres børn. De er bange for anbringelse. Vi ønsker hjælp til familien. I de allerfleste situationer hjælper vi børnene bedst, når vi tager forældrene ved hånden. Og møder dem tillidsfuldt, professionelt og relationelt.

Vi ser også et problem med udspillet i forhold til, at alle børn skal være lige for loven. Det skal ikke kun være forældre med anden etnisk baggrund, der skal kunne pålægges forældrekursus. Det skal gælde for alle forældre, hvor det vurderes at være frugtbart for den enkelte familie. Så den del bakker vi ikke op om. Alle børn og alle forældre skal være lige for loven.

Vi ser i Alternativet frem til at være med i forhandlingerne og skubbe på at nuancere tilgangen til anbringelser og de forslag, vi ikke anser som det bedste for barnet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Annonce