x
Annonce
Horsens

Udsatte borgere får stadig hjælp, men video og telefon afløser direkte menneskelig kontakt

I stedet for at komme på Væksthuset, som er lukket i kampen mod coronasmitte, har brugerne mulighed for at ringe til nogle af de medarbejdere, de kender i forvejen. Arkivfoto: Martin Ravn
Udsatte borgere, som får specialvejledning fra kommunen, får stadig hjælp og vejledning, men det foregår i højere grad via video og telefon.

Horsens: Virtuel rådgivning og daglig telefonisk kontakt. Det er en anderledes hverdag, mange af os lever med i dag i stedet for fysisk besøg. Det gælder også de særligt udsatte og psykisk sårbare borgere, der får vejledning og støtte i Horsens Kommune.

Det er for eksempel borgere med et varigt fysisk eller psykisk handicap, udviklingshæmmede eller borgere med en psykisk lidelse, som Horsens Kommune ifølge en pressemeddelelse har særligt stort fokus på i denne tid.

- Ud fra en konkret, individuel vurdering er der nogle borgere, der i stedet for de hjemmebesøg, de plejer at få, nu får daglig virtuel rådgivning eller telefonisk kontakt. Og så er der nogle borgere, der stadig får hjemmebesøg, som de plejer, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Sådan laves der daglige vurderinger, så et telefonopkald kan følges op med et hjemmebesøg på dagen, hvis det skønnes nødvendigt.

Annonce

Kan ringe til kendte medarbejdere

Møde- og aktivitetssteder for særligt sårbare borgere er lukket i kampen for at mindske spredningen af smitte med coronavirus. Det gælder for eksempel Islandsvej Dagcenter, Værestedet Væksthuset og aktivitets- og samværstilbuddet Amalie.

Nogle af medarbejderne fra Islandsvej Dagcenter arbejder nu ude på kommunens botilbud, hvor de sørger for aktiviteter med borgerne, mens kontakten til hjemmeboende holdes tæt over telefonen.

Borgere, der normalt kommer i Væksthuset, har fået et nummer til en telefonlinje, hvor de kan tale med en af de medarbejdere, de kender. Her er også i nogle tilfælde blevet arrangeret gåture i det fri to og to.

- Det samarbejde, der er på tværs af de forskellige tilbud, og den fleksibilitet og kreativitet, der har været hos medarbejderne for at finde på gode og tilgængelige løsninger for borgerne, er helt utrolig. Jeg vil gerne give en stor, stor ros til alle vores medarbejdere, der hjælper til, for at det her kan lykkes, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Borgmesteren understreger, at det hele tiden vurderes, om nogle borgeres behov ændrer sig, så man hurtigt kan sætte ind, hvis det er tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce