Annonce
Horsens

Udsatte borgere får stadig hjælp, men video og telefon afløser direkte menneskelig kontakt

I stedet for at komme på Væksthuset, som er lukket i kampen mod coronasmitte, har brugerne mulighed for at ringe til nogle af de medarbejdere, de kender i forvejen. Arkivfoto: Martin Ravn
Udsatte borgere, som får specialvejledning fra kommunen, får stadig hjælp og vejledning, men det foregår i højere grad via video og telefon.
Annonce

Horsens: Virtuel rådgivning og daglig telefonisk kontakt. Det er en anderledes hverdag, mange af os lever med i dag i stedet for fysisk besøg. Det gælder også de særligt udsatte og psykisk sårbare borgere, der får vejledning og støtte i Horsens Kommune.

Det er for eksempel borgere med et varigt fysisk eller psykisk handicap, udviklingshæmmede eller borgere med en psykisk lidelse, som Horsens Kommune ifølge en pressemeddelelse har særligt stort fokus på i denne tid.

- Ud fra en konkret, individuel vurdering er der nogle borgere, der i stedet for de hjemmebesøg, de plejer at få, nu får daglig virtuel rådgivning eller telefonisk kontakt. Og så er der nogle borgere, der stadig får hjemmebesøg, som de plejer, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Sådan laves der daglige vurderinger, så et telefonopkald kan følges op med et hjemmebesøg på dagen, hvis det skønnes nødvendigt.

Annonce

Kan ringe til kendte medarbejdere

Møde- og aktivitetssteder for særligt sårbare borgere er lukket i kampen for at mindske spredningen af smitte med coronavirus. Det gælder for eksempel Islandsvej Dagcenter, Værestedet Væksthuset og aktivitets- og samværstilbuddet Amalie.

Nogle af medarbejderne fra Islandsvej Dagcenter arbejder nu ude på kommunens botilbud, hvor de sørger for aktiviteter med borgerne, mens kontakten til hjemmeboende holdes tæt over telefonen.

Borgere, der normalt kommer i Væksthuset, har fået et nummer til en telefonlinje, hvor de kan tale med en af de medarbejdere, de kender. Her er også i nogle tilfælde blevet arrangeret gåture i det fri to og to.

- Det samarbejde, der er på tværs af de forskellige tilbud, og den fleksibilitet og kreativitet, der har været hos medarbejderne for at finde på gode og tilgængelige løsninger for borgerne, er helt utrolig. Jeg vil gerne give en stor, stor ros til alle vores medarbejdere, der hjælper til, for at det her kan lykkes, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Borgmesteren understreger, at det hele tiden vurderes, om nogle borgeres behov ændrer sig, så man hurtigt kan sætte ind, hvis det er tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce