Annonce
Aarhus

Udsatte uddeler overskudsmad i Aarhus

Fatma Øktem, repræsentant i TrygFondens regionale råd, var med, da fonden uddelte 420.000 kroner til Aarhus madhjælp. PR foto

Aarhus: På Det Blå Sted i Aarhus kommer udsatte borgere for at få lidt mad, hjælp og selskab. Nogle af dem har kræfter til at arbejde frivilligt for andre, mindre ressourcestærke mennesker. En donation på 420.000 kroner fra TrygFonden betyder, at frivillige fra Det Blå Sted kan give 100 modtagere overskudsmad på bordet. Aarhus Madhjælp skal foreløbig køre frem til august 2019.

Projekt Aarhus Madhjælp er netop gået i luften og er et af de første projekter i Danmark, der i større skala kombinerer bekæmpelse af madspild med aktivering af socialt udsatte. Maden stammer fra madleverandører i Aarhus med overskud af mad, som ellers vil gå til spilde.

- Aarhus Madhjælp handler om så meget mere end mad til udsatte mennesker. De, der selv har haft brug for hjælp, får mulighed for at give noget videre. Det ser vi som noget meget værdifuldt. Ffor alle mennesker vokser af at være til nytte, siger Fatma Øktem, repræsentant i TrygFondens regionale råd i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce