Annonce
Sport

Udskiftning i truppen: Århus-spillere får opsagt deres kontrakter

Kristian Rammel har ikke fået mange minutter på stregen og rykker derfor videre i karrieren. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold har efter gensidig aftale ophævet kontrakterne med stregspiller Kristian Rammel og bagspiller Jonas Langerhuus.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har valgt at ophæve kontrakten med to af sine spillere før tid. Jonas Langerhuus og Kristian Rammel skiftede til klubben sidste sommer, men har ikke fået de roller på holdet, som der oprindelagt var lagt op til. Derfor er de i sammenråd med den århusianske ligaklub blevet enige om at ophæve samarbejdet før tid.

Langerhuus kom til klubben efter et ophold i schweizisk håndbold, mens Kristian Rammel blev hentet til Aarhus efter at have været en fast profil for Bækkelaget i sit hjemland. Førstnævnte har leveret flere gode præstationer i den århusianske trøje, men har stået i skyggen af Anders Kragh Martinusen i det meste af sæsonen. Norske Rammel har derimod haft svært ved at finde sig til rette i den danske liga og har det meste af tiden set til fra bænken.

- Man kan sige, at de ikke har fået de roller, som de havde håbet på, og vi havde troet på, at de kunne tage. Det er ikke blevet til så meget spilletid og derfor vil de gerne videre til et andet sted, hvor de kan få en større rolle, hvilket vi ikke vil spænde ben for, siger Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Afskeden med de to spillere efterlader to huller i truppen, som sportschefen i den kommende tid skal forsøge at få fyldt. Det haster dog mest med at finde en afløser til stregpositionen, hvor det lige nu kun er Besard Hakaj, der er decideret stregspiller. På højrebacken har man både Anders Kragh Martinusen og unge Jon Katballe, som klubben skrev en længerevarende kontrakt med tidligere på året.

- Vi er i fuld gang med at finde afløsere til begge positioner, men det er stregpositionen, der har førsteprioritet. Vi har tidligere brugt Nikolaj Læsø som en alternativ streg, men han får rigeligt at se til i den nye sæson, så det er vigtigt, at vi finder en makker til Besard, siger Peter Bredal.

Sportschefen understreger dog, at der ikke er panik før lukketid. Der skal ikke handles for enhver pris.

- Vi skal kun gå ud og hente en spiller, hvis det giver mening. Et flot udenlandsk navn skal ikke være den afgørende årsag. Det skal være en spiller, som vi tror på, og som kan passes ind i vores økonomiske rammer, siger Bredal.

Århus Håndbold har allerede sagt farvel til Sebastian Henneberg, der fortsætter karrieren i Norge hos Elverum. Eneste tilføjelse i forhold til seneste sæson er indtil videre U19-landsholdsspilleren Jon Katballe fra egne rækker.

Det er ikke offentliggjort hvor Jonas Langerhuus og Kristian Rammel fortsætter deres karriere.

Annonce
JFMNORMAL - Jonas Langerhuus kom til Aarhus med masser af succes fra Schweiz, men trods flere gode præstationer for ligaholdet, så har han også stået i skyggen af Anders Kragh i denne sæson. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce