Annonce
Aarhus

Udspringsbassin, barer og volley-baner: Havnebadet tager form

Imens vinterlige temperaturer holder fast i grebet om Aarhus, er håndværkerne i gang med at gøre Havnebadet klar, så det kan bruges i den kommende sæson.

Annonce

AARHUS: De galvaniserede trapper til bassinerne i det nye havnebad er monteret og klar til brug. Nu mangler de sidste områder på byens nye havnebad bare at blive beklædt med træplanker, så badeglade århusianere snart kan hoppe i vandet i den nye attraktion på havnen i Aarhus. Når altså foråret kommer, og vandtemperaturen i havnebassinet stiger.

Havnebadet, som er doneret af Salling Fondene, blev forsinket og kom ikke i brug i sidste sæson, da der opstod forhindringer med vandkvaliteten og selve stabiliteten.

- Det har vi fået styr på nu. Forringelserne i vandkvaliteten, formentlig på grund af de voldsomme nedbørsmængder, som udfordrer vores rensningsanlæg, kom bag på os. Derfor var vi nødsaget til at lave en løsning på det. Det bliver en slags inddæmning, som vandet fra havnebassinerne skal passere igennem, for at blive renset. Samtidig skærmer den kommende inddæmning af for bølgerne, der rammer ind på selve Havnebadet. På den måde bliver konstruktion skånet for de værste belastninger, forklarer chef for Bolig & Projektudvikling under Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen.

Fra toppen af Navitas kan folk der har deres daglige gang, nyde udsigten til det kommende Havnebad, som dog får en permanet placering i Bassin 7. Ikke langt herfra. Foto: Flemming Krogh

Havnebadet


  • Havnebadet forventes åbent I sommerperioden fra ca. 1. juni til ca. 31. august fra kl. 11-19.
  • Der vil i dette tidsrum være tre livreddere til stede. Det vil være livreddere i TrygFondens regi, som varetager denne funktion. I den øvrige periode vil der være åbent for offentligheden i weekenderne i ca. 4 timer, hvor der vil være 2 livreddere til stede.
  • Af sikkerhedsmæssige årsager vil der formentlig blive tale om at reducere antallet af bassiner, der kan anvendes, når der kun er to livreddere tilstede.
  • Udenfor åbningstiden vil det være muligt at bevæge sig visse steder på havnebadet, men saunaer vil være lukket af. Det vil være gratis at benytte Havnebadet - uanset hvornår man benytter det.
For de seriøse motionister bliver 25-meters-bassinet (tv) et sted, hvor de kan få trænet. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Volley-baner og barer

Den kommende afskærmning er ikke på plads endnu, men ved kajen foran Navitas kan folk, som har deres gang i huset, følge byggeprocessen med at gøre havnebadet færdigt. Inden det skal fragtes et par hundrede meter væk, til bassinet hvor Salling Tårnet i forvejen troner. På den måde får Havnebadet placering ud for området, hvor Strandbaren hidtil har ligget.

Der er endnu ikke sat en dato for indvielsen af Havnebadet, men Bente Lykke Sørensen forventer, at Havnebadet står færdigt ved udgangen af maj måned og bliver derfor klar til at tage imod badeglade gæster denne sommer.

Området på selve kajen vil også, ifølge Bente Lykke Sørensen, komme til at rumme beachvolley-baner, og forskellige barer og caféer, som man kender det fra Strandbaren, der har eksisteret på stedet i flere sæsoner.

Det mindste bassin er til små børn, som kan bade i et trygt område, der er meget lavt. Foto: Flemming Krogh
Håndværkerne er ved at lave gangbroer omkring bassinerne færdige i disse dage. Foto: Flemming Krogh
En selvstændig platform er nærmest klar til at tage imod solbadere, som kommer til at færdes på Havnebadet. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce