Annonce
Østjylland

Udstykker jord: Firmaer har brug for mere plads

Protruck på Jernaldevej har sikret sig plads til fremtidige udvidelser. Men der er brug for endnu mere erhvervsjord i Odder, og derfor går kommunen i gang med at lave planer for et areal nord for Odder Maskinstation.  Arkivfoto: Morten Pape
Der er ikke mere jord til salg i erhvervsområdet ved Jernaldervej. Derfor vil kommunen lave et nyt areal om til erhvervsgrunde.
Annonce

Odder: Et område ved Rude Havvej skal i fremtiden være erhvervsområde. For kommunen har ikke flere ledige grunde til virksomheder, der har brug for mere plads.

- Det er vigtigt, vi får lavet noget erhvervsjord. Ellers prøver folk at finde et andet sted, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for udvalget for miljø, teknik- og klima.

Udvalget har sagt god for at arbejde videre med et område på 10-12 hektar, der ligger lidt nord for Odder Maskinstation. Der er nemlig udsolgt i erhvervsområdet ved Jernaldervej. Og ifølge udviklingschef Karsten Geertsen fra Udviklingodder er der brug for mere erhvervsjord.


Det er især lokale firmaer, som vokser, der er interesserede.

Karsten Geertsen, udviklingschef


- Der er kunder til det. Der har været et pænt antal, der har henvendt sig. Men vi kender ikke prissætningen endnu, så vi har ikke kunnet fortælle, hvad det koster. Så vi kan ikke garantere, at vi bare sælger det hele, siger Karsten Geertsen.

Annonce

Ledigheden er lav

Der findes nogle ledige erhvervslokaler rundt omkring i byen, og en del interesserede henvender sig til udviklingschefen, der har et overblik over, hvor firmaer kan leje sig ind.

- Men der er faktisk ikke ret meget ledigt. I mit job er tomme lokaler potentialer, så for mig er det godt, at der er lidt hist og her. Men der er lige lidt nok i øjeblikket. Nogle efterspørger bestemte størrelser eller en bestemt indretning. Et lokale er ikke bare et lokale, der kan være særlige krav til isolering eller til noget andet, siger Karsten Geertsen.

Derfor er der mange, der gerne vil flytte ind i nye og skrædderbyggede lokaler.

Ifølge Karsten Geertsen har erhvervslivet i Odder det nogenlunde godt. De seneste ledighedstal ligger på 3,7 procent i september i år, det er lidt lavere end på landsplan (4,5 procent) og i Region Midtjylland (4,2 procent). Ledigheden i år toppede i Odder i maj-juni, da den var oppe på 4,3 procent.

- Det er faktisk stadig en lav ledighed. I september ligger tallet også lidt højere end samme tid sidste år (2,5 procent, red.), men det er ikke katastrofalt meget højere. Stemningen i erhvervslivet er lidt blandet. De fleste er positive, fordi det går rigtigt godt, eller fordi det ikke går så galt, som frygtet. Nogle buldrer derud og har kronede dage. Håndværkerne har haft travlt længe, men nogle underleverandør-virksomheder har det svært, og det er svært at finde nye kunder lige nu, siger Karsten Geertsen.

Annonce

Firmaer vokser

Det er planen, at det nye erhvervsområde ved Rude Havvej skal byggemodnes i løbet af næste år. Desuden skal der laves et forslag til en lokalplan, som skal i offentlig høring.

Fordelen ved et helt nyt erhvervsområde er, at her kan købere selv bestemme, hvordan de vil indrette sig.

- Det er især lokale firmaer, som vokser, der er interesserede. Der er også nogle, der gerne vil bygge lokaler til udlejning, og der har også være forespørgsler udefra, siger udviklingschefen.

Odder skal dog ikke forvente, at store udenbys firmaer flytter til byen med mange arbejdspladser.

- Store virksomheder flytter generelt ikke, og hvis de gør, så flytter de efter infrastruktur. En motorvej og en Kattegatbro kan ændre billedet voldsomt for Odders vedkommende. Det er ikke sikkert, den kommer lige forbi det område, og der er en aftagende effekt, jo længere væk du kommer fra motorvejen. Men meget tyder på, at nu regner alle med, at den kommer, mener Karsten Geertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce