Annonce
Horsens

Udvalg lukker selv hullet: Slut med flere besparelser på de svageste

Fremover skal man sikre, at plejehjem er så store, at de giver en mere rentabel drift. Det er allerede besluttet i kampen for at finde 13 millioner kroner på budgettet. Arkivfoto: Flemming Krogh
Udvalg for sundhed og velfærd finder de sidste 3,1 millioner kroner til at dække sparekrav ved at bruge ekstra midler.
Annonce

Horsens: Der skal ikke findes flere besparelser på ældre, handicappede og borgere med sociale problemer i denne omgang.

Udvalget for sundhed og velfærd fik en bundet opgave tidligere på året: Find 13 millioner kroner på området, så der er styr på budgettet.

Det resulterede i en liste med forslag, og politikerne vedtog besparelser for 9,9 millioner kroner.

Det kostede blandt andet et kvarter af det såkaldte klippekort til ældre, så et klip næste år udløser en halv times ekstra hjælp mod tre kvarter i år. Familier med små børn vil få udskiftet et besøg af en sundhedsplejerske med et virtuelt besøg, og plejehjem skal sikres en størrelse, der giver en rentabel drift.

De sidste 3,1 millioner kroner ville udvalget på den anden side af vedtagelsen af næste års budget for at forholde sig til.

Og det var en god taktik.

Annonce

Fik ekstra penge

Ved budgetforliget blev der nemlig tilført penge til området.

- Vi tager foreløbig de 3,1 millioner kroner fra de ekstra penge, vi fik ved budgettet, forklarer Ellen T. Schmidt (S), formand for udvalget for sundhed og velfærd.

Således kan resten af de aktiviteter, der stod på listen med forslag til besparelser, se frem til at blive fredet. Det gælder for eksempel sammenlægninger af lokaler til væresteder og tilbud til hjemmeboende demente.

I hvert fald i denne omgang.

Årsagen til, at der skulle findes besparelser, er et større forbrug udløst af flere opgaver til den kommunale sygepleje, flere udgifter på familieområdet samt det specialiserede område for børn og voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce