Annonce
Norddjurs

Udvalgsformand giver kritikere ret: Nej, det er ikke rimeligt

Det er kommet som en overraskelse for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune, at man tilsyneladende ikke kan forvente, at alle regelsæt bliver overholdt, når man som kommune beslutter at opføre et kommunalt bosted. Det viser i hvert fald historikken på Banesvinget 18 og 20 i Auning. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Formanden for Norddjurs Kommunes voksen- og plejeudvalg deler i store træk holdningen om, at det er urimeligt at lade bostedsbeboere betale for bedre brandsikring. Men der er ikke hjemmel i lovgivningen til andet, forklarer han.

Norddjurs: De kritiske røster fra afdelingsbestyrelsen på Banesvinget 18 og 20 i Auning omkring finansieringen af forbedret brandsikkerhed møder stor forståelse i voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

Sådan lyder meldingen fra udvalgets formand Lars Møller (S), der langt hen ad vejen deler den kritik, som afdelingsbestyrelsen og dennes formand sender i retning af Norddjurs Kommune.

- Jeg er fuldstændig enig i holdningen om, at det er urimeligt, at man som beboer på et kommunalt bosted eller plejehjem skal betale for at få forbedret stedets generelle brandsikkerhed. Men forvaltningen har forklaret mig, at vi som kommune ikke kan overtage det fulde finansieringsansvar. Det er der simpelthen ikke hjemmel til i lovgivningen, siger Lars Møller med henvisning til, at når en bygning er opført efter almenboliglovgivningen, så er der helt klare regler for, hvad kommunen må og ikke må betale.

Annonce

I voksen- og plejeudvalget har vi hele tiden haft den opfattelse, at der sidder nogen i forvaltningen og sikrer, at den slags ting er i orden. Men på grund af den her sag vil vi fremover være mere opmærksomme på, at det rent faktisk også er tilfældet.

Lars Møller (S), udvalgsformand

Slut med at tage tingene for givet

Noget af det, som for alvor frustrerer Banesvinget 18 og 20s afdelingsformand, Asger Laustsen, er en brandsynsrapport, der konkluderer, at Banesvinget 20 for nuværende ikke er egnet til bolig, samt nyheden om, at bostedets bygninger tilsyneladende på intet tidspunkt har overholdt den gældende byggelovgivning.

Ifølge sekretariatschef på velfærdsdirektørens område i Norddjurs Kommune, Marie Louise Eskerod Ifversen, har man allerede taget hånd om konklusionerne i den nævnte brandsynsrapport. Det er sket ved indsættelsen af en brandvagt, som opholder sig på bostedet om natten, indtil de fornødne brandsikringsforbedringer er kommet på plads.

Desuden tilføjer Lars Møller, at det også for kommunen har været lidt af en øjenåbner at opdage, at der er en række paragraffer i bygningsreglementet, som de to bygninger - der er blevet opført i henholdsvis 1997 og 2004 i den tidligere Sønderhald Kommune - ikke lever op til.

- Det er ikke i orden, at en kommunal instans laver sådan en 'fehler' (tysk for bommert, red.). I voksen- og plejeudvalget har vi hele tiden haft den opfattelse, at der sidder nogen i forvaltningen og sikrer, at den slags ting er i orden. Men på grund af den her sag vil vi fremover være mere opmærksomme på, at det rent faktisk også er tilfældet her i Norddjurs, siger Lars Møller og påpeger, at demografiudviklingen i kommunen gør, at der nok ikke går lang tid, før der bliver behov for at bygge nye plejehjemsboliger.

- Og så skal vi altså gøre alt for at undgå situationer som denne, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce