Annonce
Aarhus

Udvidet galleri styrker Aarhus

29arhBruunsgade52 Diverse fotos fra Bruunsgade Foto: Kim Haugaard 2503200829arhBruunsgade1 Diverse fotos fra Bruunsgade Foto: Kim Haugaard 25032008

Det er værst for byerne i oplandet, at Bruun?s Galleri vil give plads til 30 nye butikker. Detailhandel i Aarhus behøver ikke frygte noget.

Det var med en vis nervøsitet, at midtbyens forretninger i 2003 så på, mens det store Bruun's Galleri skød op bag banegården.

Otte år er der gået. Nu er Bruun's Galleri klar med en udvidelse. 30 nye butikker er på vej på en etage over en ny busterminal øst for hovedbanegården. Ændringer i den eksisterende del af galleriet kan give plads til yderligere 10-11 butikker.

En nyhed, direktør Claus Bech, Aarhus Cityforening, modtager uden nogen form for nervøsitet.

»Overordnet er det kun en styrke, at Danmarks største citycenter udvider. Og set i bakspejlet, har det vist sig, at Bruun's Galleri har tilført shoppinglivet noget. Centret har haft en afsmittende effekt til glæde for forretningerne på Jægergårdsgade, Bruunsgade, Ryesgade, Strøget og byen som helhed,« siger Claus Bech.

Trækplaster

Mette Skovgaard Frich, konsulent i Retail Institute Scandinavia, er enig.

»Et shoppingcenter i en midtby er et trækplaster, og det skal detailhandelen ikke være bange for. Det er noget helt andet med centre, der ligger uden for byerne som Field's på Amager. De har det med at trække kunder væk fra bymidten«.

Hvis nogen har grund til at ryste i bukserne over et større Bruun's Galleri, så er det handelsstandsforeningerne i omegnsbyer som Odder, Skanderborg og Favrskov.

»Men det er svært at sige, hvad det betyder for dem. Aarhus tiltrækker jo i forvejen et stort opland,« siger Mette Skovgaard Frich.

Positiv udvikling

Ifølge Claus Bech er der mellem 800 og 900 butikker i midtbyen. Så 30-40 flere betyder ikke ikke så voldsomt meget.

»Vi ser på udvidelsen uden frygt. Det næste udviklingsområde er de bynære havnearealer, hvor der også kan etableres butikker, caféer og restauranter. Det kan byens sagtens rumme med den positive udvikling, den er inde i,« siger Claus Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce