Annonce
Aarhus

Udvidet Viborgvej ud i høring

Viborgvej er tæt befærdet især i myldretiderne morgen og eftermiddag. Her ved McDonald's-krydset set ind mod Aarhus. Foto: Axel Schütt

AARHUS: I løbet af de næste 10 år ventes trafikken på Viborgvej at stige med 40 procent - nemlig fra 22.000 biler i døgnet i dag til 31.000 biler i år 2030.

Derfor planlægger byrådet at udvide Viborgvej fra nuværende to til fire spor på strækningen mellem Sommervej og Tilst Vestervej, og Aarhus Byråd har netop besluttet i løbet af kort tid at sende forslaget og dermed VVM-undersøgelsen (Vurdering af Virkning på Miljøet, red.) ud i offentlig høring i otte uger.

At trafikken ventes at stige så meget skyldes dels udviklingen langs Viborgvej og dels at flere vælger at blive pendlere til arbejdspladser i Aarhus. En udvidet Viborgvej kan også hente bilister tilbage fra de mindre veje, bl.a. Jernaldervej, som nogle vælger i dag i myldretiden.

Pengene til Viborgvej er for længst afsat, men byrådet diskuterer fortsat, om der også i projektets økonomi på 155,5 mio. kr. vil være råd til en cykelsti på Borumvej.

- Vi vil sende det rimelig kraftige signal, at der skal være plads til at lave den cykelsti, som en del af projektet, og som vi efterhånden har lovet i rigtig mange år i det her byråd, sagde Ango Winther.

Herefter blev hele Viborgvejs-projektet blev sendt ud i offentlig høring. Senere skal byrådet så vurdere kommentarerne og vedtage det endelige projekt. En forventning er, at første spadestik kan tages i løbet af 2021.

Annonce
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod vest. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod østFoto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod vestFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce