Annonce
Aarhus

Udvidet Viborgvej ud i høring

Viborgvej er tæt befærdet især i myldretiderne morgen og eftermiddag. Her ved McDonald's-krydset set ind mod Aarhus. Foto: Axel Schütt

AARHUS: I løbet af de næste 10 år ventes trafikken på Viborgvej at stige med 40 procent - nemlig fra 22.000 biler i døgnet i dag til 31.000 biler i år 2030.

Derfor planlægger byrådet at udvide Viborgvej fra nuværende to til fire spor på strækningen mellem Sommervej og Tilst Vestervej, og Aarhus Byråd har netop besluttet i løbet af kort tid at sende forslaget og dermed VVM-undersøgelsen (Vurdering af Virkning på Miljøet, red.) ud i offentlig høring i otte uger.

At trafikken ventes at stige så meget skyldes dels udviklingen langs Viborgvej og dels at flere vælger at blive pendlere til arbejdspladser i Aarhus. En udvidet Viborgvej kan også hente bilister tilbage fra de mindre veje, bl.a. Jernaldervej, som nogle vælger i dag i myldretiden.

Pengene til Viborgvej er for længst afsat, men byrådet diskuterer fortsat, om der også i projektets økonomi på 155,5 mio. kr. vil være råd til en cykelsti på Borumvej.

- Vi vil sende det rimelig kraftige signal, at der skal være plads til at lave den cykelsti, som en del af projektet, og som vi efterhånden har lovet i rigtig mange år i det her byråd, sagde Ango Winther.

Herefter blev hele Viborgvejs-projektet blev sendt ud i offentlig høring. Senere skal byrådet så vurdere kommentarerne og vedtage det endelige projekt. En forventning er, at første spadestik kan tages i løbet af 2021.

Annonce
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod vest. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod østFoto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod vestFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce