Annonce
Aarhus

Udvidet Viborgvej ud i høring

Viborgvej er tæt befærdet især i myldretiderne morgen og eftermiddag. Her ved McDonald's-krydset set ind mod Aarhus. Foto: Axel Schütt

AARHUS: I løbet af de næste 10 år ventes trafikken på Viborgvej at stige med 40 procent - nemlig fra 22.000 biler i døgnet i dag til 31.000 biler i år 2030.

Derfor planlægger byrådet at udvide Viborgvej fra nuværende to til fire spor på strækningen mellem Sommervej og Tilst Vestervej, og Aarhus Byråd har netop besluttet i løbet af kort tid at sende forslaget og dermed VVM-undersøgelsen (Vurdering af Virkning på Miljøet, red.) ud i offentlig høring i otte uger.

At trafikken ventes at stige så meget skyldes dels udviklingen langs Viborgvej og dels at flere vælger at blive pendlere til arbejdspladser i Aarhus. En udvidet Viborgvej kan også hente bilister tilbage fra de mindre veje, bl.a. Jernaldervej, som nogle vælger i dag i myldretiden.

Pengene til Viborgvej er for længst afsat, men byrådet diskuterer fortsat, om der også i projektets økonomi på 155,5 mio. kr. vil være råd til en cykelsti på Borumvej.

- Vi vil sende det rimelig kraftige signal, at der skal være plads til at lave den cykelsti, som en del af projektet, og som vi efterhånden har lovet i rigtig mange år i det her byråd, sagde Ango Winther.

Herefter blev hele Viborgvejs-projektet blev sendt ud i offentlig høring. Senere skal byrådet så vurdere kommentarerne og vedtage det endelige projekt. En forventning er, at første spadestik kan tages i løbet af 2021.

Annonce
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod vest. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved McD-krydset - mod øst. Foto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod østFoto: Axel Schütt
Trafik på Viborgvej ved Bilka-krydset - mod vestFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce