Annonce
Aarhus

Dræbte sin kone mens børnene var i lejligheden: Dømt til 13 års fængsel og udvisning

Foto: Axel Schütt
Tyrkisk statsborger idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark for drab på sin hustru. Dommeren kaldte det en "usædvanlig grov og kynisk forbrydelse".

AARHUS: En voldsom sag er de seneste uger blevet foldet ud ved Retten i Aarhus.

Det hele startede 9. september 2018 klokken 17.58, hvor Østjyllands Politi blev alarmeret om, at en 30-årige kvinde var blevet dræbt i sin lejlighed i det vestlige Aarhus. Da politiet kort efter var fremme ved adressen i Hasle, lå den 30-årige kvinde død på gulvet, og hendes 36-årige mand, som stadig var på stedet, blev anholdt og sigtet for manddrab.

Mandag fik sagen et punktum, da den tiltalte blev dømt for drabet på sin kone, der var blevet fundet med 33 knivstik. Et drab, der fandt sted, mens tre af kvindens børn var hjemme i lejligheden.

Den 36-årige mand er blevet idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark. Han har samtidig fået indrejseforbud for bestandigt.

Annonce

Turbulent forhold

Under sagen kom det frem, at han tog billeder af kvindens lig, som han sendte til to personer med ordene "har slået horeungen ihjel."

I løbet af retssagen har den 36-årige mand erkendt, at han stak sin kone med en kniv i lejligheden. Han har dog selv kaldt det for "et uheld", at han stak kvinden fem til seks gange.

Men den forklaring har Retten i Aarhus haft svært ved at tro på.

Han erkendte dog, at han havde taget billederne og delt dem. Formålet med at sende billederne var ifølge manden at få hjælp. Ordlyden af beskederne husker han ikke.

I løbet af retssagen kom det frem fra flere vidner, at parret havde et turbulent forhold.

- Vi kunne høre alt fra diskussioner til ting, der er blevet kastet rundt. På alle tidspunkter, både om natten og om dagen, der er meget lydt i vores bygning, fortalte parrets tidligere overbo i retten.

Den dræbtes svoger fortalte også i retten, at han 7. september 2018, altså to dage før drabet, havde en samtale med den 36-årige mand, hvor den 36-årige havde sagt noget i stil med "jeg ved ikke, om jeg skal slå hende ihjel, smadre hende eller blot give hende ar for livet."

- Bunder i jalousi

Det er også kommet frem, at kommunen var underrettet om problemerne i ægteskabet og holdt børnene under observation.

Den tiltalte har forklaret, at han ved flere lejligheder følte sig truet af kvinden. Det gjorde han angiveligt også den pågældende dag, da drabet fandt sted. Angrebet på kvinden var således en slags selvforsvar, har han hævdet og påstået frifindelse for.

Men senioranklager Birgitte Ernst var af modsatte overbevisning. Hun har i retten argumenteret for, at drabet bunder i jalousi over, at kvinden ville forlade ham til fordel for en anden mand.

- Der er tale om en usædvanlig grov og kynisk forbrydelse, og det er særligt skærpende, at den 36-årige begik drabet i en bolig med tre små børn, som meget muligt har hørt eller set dele af gerningen. Desuden valgte han efterfølgende at sende billeder af den dræbte kvinde til sine venner. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte fik så lang en fængselsstraf, og at han efterfølgende bliver udvist af Danmark, lyder det fra senioranklageren, der fortæller til Århus Stiftstidende, at der gik over to timer fra drabet, til manden ringede efter hjælp.

Den 36-årige er tyrkisk statsborger, og han nægtede at have begået drab og ankede dommen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce