Annonce
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Der skulle blot gå 90 sekunder af søndagens kamp i Randers før AGF var decimeret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Nielsen roser sit AGF-holds store hjerte efter det uafgjorte resultat i Randers med en mand i undertal stort set hele kampen.
Annonce

FODBOLD: Hen mod slutningen af AGFs kamp i Randers søndag eftermiddag kiggede Frederik Tingager hurtigt rundt på sine holdkammerater i forbindelse med (endnu) et hjørnespark til hjemmeholdet.

- Hold kæft, hvor er jeg stolt af jer gutter, brølede han i retning af de blot ni holdkammerater, der havde lov til at være på banen efter Sebastian Hausners meget tidlige udvisning i Superligakampen.

Og den følelse - stolthed over arbejdsindsatsen - holdt hele vejen til slutfløjt, selvom to hurtige mål - ét til hver - skabte en dramatisk afslutning på en kamp uden de store målchancer.

- For mig var det en fantastisk præstation. 10 mod 11 i så lang tid i den tredje kamp på en uge og efter en tur til Slovenien ... Det er et voldsomt hjerte, der er i det her hold, sagde cheftræner David Nielsen efter kampen.

Viceanfører Patrick Mortensen fulgte trop.

- Det var fortjent, at vi udlignede. Jeg synes ikke, vi var tandløse på nogen måder på trods af, at vi var i undertal. Vi valgte vores momenter hvor vi gik frem. Vi havde nogle fine omstillinger og nogle hjørnespark, hvor vi skabte nogle chancer. Og jeg synes egentlig ikke, at Randers var vanvittig farlige og det er en stor cadeau til vores otte spillere mellem mig og William (Eskelinen, red.), der arbejdede helt vildt. Jeg er virkelig stolt af dem, sagde angriberen, der var tvunget til at blive hængende oppe foran så de hårdtarbejdende holdkammerater havde en at spille bolden op på.


Jon blev ofret for taktikken og det er vildt synd for ham. Jeg har selv prøvet det en gang, og det har jo ikke noget med ham at gøre, at han blev taget ud.

Patrick Mortensen


Annonce

Udvist efter 90 sekunder

Årsagen til det ekstra hårde arbejde var udvisningen af Hausner efter blot 90 sekunders spil.

AGF-stopperen flåede Marvin Egho omkuld efter at han selv havde lavet en for kort aflevering med hovedet.

- Jeg følte mig presset i situationen, men jeg tænke, at jeg ville udvise lidt ro ved at heade bolden tilbage til målmanden i stedet for at høvle den væk. Men så kom der en angriber imellem og det var ren refleks, at jeg hev fat i ham. Det var ikke smart, konstaterede den 20-årige efterfølgende.

- Derfor var jeg også rigtig glad for udligningen. Og jeg er i det hele taget rigtig glad for de 93 minutter hvor jeg så gutterne kæmpe røven ud af bukserne. Den ene tog mere ansvar end den anden, det var fandme dejligt at se, sagde Hausner.

Forsvarsspilleren bliver nu straffet med et par kampe i karantæneboksen.

- Det var en dum situation. Når du spiller nede i bagi så laver du fejl. Og det gjorde han i dag. Men da han lavede fejlen skulle han selvfølgelig bare have ladet angriberen køre, han havde også William bag sig, der kunne have reddet den.

- Det gør ondt nok på ham, at han nu skal igennem to kampes karantæne. Det er sådan, man lærer at vokse. Sådan er det at være ung, sagde David Nielsen

Annonce

Ofret efter fire minutter

En anden ung spiller, der tabte i forbindelse med udvisningen var Jon Dagur Thorsteinsson, som blev skiftet ud som konsekvens. Der skulle være plads til at Niklas Backman kunne komme ind fra bænken.

Det reagerede islændingen på med himmelvendte øjne og nogle spark mod plastikstolene i Randers. Den reaktion forstår viceanfører Mortensen.

- Jon blev ofret for taktikken og det er vildt synd for ham. Jeg har selv prøvet det en gang, og det har jo ikke noget med ham at gøre, at han blev taget ud, men det kan man godt føle som ung spiller.

- Derfor løb jeg også hen til ham med det samme og fortalte ham, at han skal huske, det ikke har noget med ham at gøre, sagde Patrick Mortensen.

Superliga, 2. runde

Randers FC - AGF 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Al-Hadji Kamara (87.), 1-1 Patrick Mortensen (90.)

Randers (4-4-2): Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger (Mathias Nielsen, 46.), Simon Graves, Jesper Lauridsen (Björn Kopplin, 84.) - Mathias Greve, André Rømer, Frederik Lauenborg (Al-Hadji Kamara, 46.), Vito Hammershøj-Mistrati - Emil Riis Jakobsen, Marvin Egho (Tobias Klysner, 66.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen (Nicklas Helenius, 89.) - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke (Søren Tengstedt, 89.), Benjamin Hvidt (Bror Blume, 61.), Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson (Niklas Backman, 5. (Jesper Juelsgård, 61.)) - Patrick Mortensen

Advarsler: Frederik Lauenborg, Simon Piesinger, Marvin Egho, Mathias Greve, Vito Hammershøj-Mistrati, Mikkel Kallesøe, Randers. William Eskelinen, AGF

Udvisning: Sebastian Hausner (2.)

Dommer: Mikkel Redder

Tilskuere: 300 på Cepheus Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce