Annonce
Østjylland

Udvist somalisk familie er forsvundet

Salah Ahmed og Ifrah Mohamoud har ifølge et Facebook-opslag besluttet at drage "videre" med deres syv børn, fordi de ikke sendes tilbage til Somalia. Foto: Søren E. Alwan

Far, som står til udvisning mandag, takker Odder-borgere på de sociale medier

ODDER: Den somaliske familie, som i de seneste uger har været centrum for demonstrationer og debat i Odder, er forsvundet.

Ingen ved tilsyneladende, hvor familien er taget hen, men ifølge farens opslag på Facebooksiden Venligboerne i Odder, er både han, moderen og de syv børn rejst til et sted, hvor de kan genfinde de trygge rammer, som de hidtil har haft i Odder.

De har udtrykt, at trygheden forsvandt 12. september, da familien fik besked på, at faren og seks af børnene skal være ude af landet på mandag, fordi Udlændingestyrelsen har vurderet, at det sikkert for flygtninge generelt og for faren og de seks børn at returnere til Somalia. Moderen og det ene barns ankesag er endnu ikke afgjort.

- Nu er det tid til at komme til et sted, hvor vi igen kan kan skabe trygge rammer, og det kan vi ikke, hvis vi vi bliver sendt tilbage til Somalia. "Mine børn spørge mig altid, hvorfor og jeg har ikke svar på det, så derfor har vi valgt at drage videre", skriver Salah Agmed ordret.

Sagde farvel i skolen

Hidtil og frem til mandag, er det Odder Kommune, som har ansvaret for hele den somaliske familie. Afdelingsleder Elsebeth Berthelsen har dog ingen kommentarer til situationen, fordi der er tale om en personsag.

Heller ikke Jule Pedersen, som indtil nu har været meget aktiv med at oplyse om familiens situation, kan sige noget.

- Det eneste, jeg ved, er, at de somaliske børn fik sagt pænt farvel til deres kammerater på Parkvejenes Skole i torsdags. Det ved jeg kun, fordi min søn går i klasse med et af børnene. Det har naturligvis berørt vores familie meget, siger hun.

Selv om faren og seks af de syv børn mandag mister al økonomisk støtte fra både stat og kommune, har familien 10.000 kr. til at starte deres rejse på. Så mange penge er der nemlig samlet ind til familien i de seneste par uger.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce