Annonce
Østjylland

Udvist somalisk familie er forsvundet

Salah Ahmed og Ifrah Mohamoud har ifølge et Facebook-opslag besluttet at drage "videre" med deres syv børn, fordi de ikke sendes tilbage til Somalia. Foto: Søren E. Alwan

Far, som står til udvisning mandag, takker Odder-borgere på de sociale medier

ODDER: Den somaliske familie, som i de seneste uger har været centrum for demonstrationer og debat i Odder, er forsvundet.

Ingen ved tilsyneladende, hvor familien er taget hen, men ifølge farens opslag på Facebooksiden Venligboerne i Odder, er både han, moderen og de syv børn rejst til et sted, hvor de kan genfinde de trygge rammer, som de hidtil har haft i Odder.

De har udtrykt, at trygheden forsvandt 12. september, da familien fik besked på, at faren og seks af børnene skal være ude af landet på mandag, fordi Udlændingestyrelsen har vurderet, at det sikkert for flygtninge generelt og for faren og de seks børn at returnere til Somalia. Moderen og det ene barns ankesag er endnu ikke afgjort.

- Nu er det tid til at komme til et sted, hvor vi igen kan kan skabe trygge rammer, og det kan vi ikke, hvis vi vi bliver sendt tilbage til Somalia. "Mine børn spørge mig altid, hvorfor og jeg har ikke svar på det, så derfor har vi valgt at drage videre", skriver Salah Agmed ordret.

Annonce

Sagde farvel i skolen

Hidtil og frem til mandag, er det Odder Kommune, som har ansvaret for hele den somaliske familie. Afdelingsleder Elsebeth Berthelsen har dog ingen kommentarer til situationen, fordi der er tale om en personsag.

Heller ikke Jule Pedersen, som indtil nu har været meget aktiv med at oplyse om familiens situation, kan sige noget.

- Det eneste, jeg ved, er, at de somaliske børn fik sagt pænt farvel til deres kammerater på Parkvejenes Skole i torsdags. Det ved jeg kun, fordi min søn går i klasse med et af børnene. Det har naturligvis berørt vores familie meget, siger hun.

Selv om faren og seks af de syv børn mandag mister al økonomisk støtte fra både stat og kommune, har familien 10.000 kr. til at starte deres rejse på. Så mange penge er der nemlig samlet ind til familien i de seneste par uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce