Annonce
Aarhus

Uenig i ny politisk linje: Byrådsmedlem forlader Liberal Alliance

Almaz Mengesha bliver fremover løsgænger i Aarhus Byråd. Foto: Axel Schütt
Almaz Mengesha kan ikke se sig selv i en kommende politisk linje, hvor Liberal Alliance i udpræget grad skal fungere som "bidsk liberal vagthund". Derfor bliver hun løsgænger i Aarhus Byråd.

AARHUS: Liberal Alliances ene medlem af Aarhus Byråd - Almaz Mengesha - har meldt sig ud af partiet og bliver fremover løsgænger i byrådet. Det sker, fordi hun ikke kan se sig selv som en del af et parti, der fremover først og fremmest skal fungere som en "bidsk liberal vagthund".

Det fortæller hun i en pressemeddelelse søndag aften.

Årsagen til bruddet med partiet skal findes i de ændringer, der er lagt op til, efter at Alex Vanopslagh er ny politisk leder af Liberal Alliance. Han har her meldt ud, at partiet fremover først og fremmest skal fungere som "bidsk liberal vagthund".

- Jeg kunne godt lide profilen under den tidligere ledelse, hvor man indgik kompromiser for at opnå resultater, forklarer Almaz Mengesha til Århus Stiftstidende.

Hun er sådan set ikke uenig i, at det kan være fornuftigt, at Liberal Alliance igen får et mere ideologisk præg. Hun har bare svært ved at se sig selv som en del af det.

- Det er nok rigtigt at gå i den retning, men der er bare ikke overensstemmelse mellem mig og den nye linje. Jeg kunne se mere perspektiv i linjen under Anders Samuelsen, siger hun.

Med Almaz Mengeshas farvel til Liberal Alliance, er partiet ikke længere repræsenteret i Aarhus Byråd. Foto: Jens Thaysen

Pragmatisme

Almaz Mengeshas tilgang til det politiske arbejde var med egne ord præget af en pragmatisme, hvor ideologien aldrig er en absolut størrelse. Under Anders Samuelsens ledelse var der mere plads til en pragmatisk tilgang til den politiske dagsorden. En dagsorden, der også italesatte partiets sociale politik.

- Da jeg besluttede at stille min person til rådighed for LA, havde jeg en stærk politisk vision om at skabe en bredde i partiet som en troværdig kandidat med personlig erfaring som en del af minoritetsgruppen og med en faglig baggrund indenfor det socialpolitiske område. Mit klare mål var at vise, at partiet også har en stærk socialpolitisk dagsorden.

Efter et katastrofalt folketingsvalg, hvor Liberal Alliance mistede ni ud af 13 mandater, valgte Anders Samuelsen dagen efter at trække sig som politisk leder af partiet. Ind som ny politisk leder kom Alex Vanopslagh, der straks lagde op til en mere ideologisk linje.

- Det er vigtigt for partiets troværdighed, at dets medlemmer kan se sig selv i den nye rolle, hvor partiet, med partiets egne ord, skal fungere som en "bidsk liberal vagthund". Jeg finder det mest rigtigt, at den nye ledelse har de rigtige mennesker om bord, når den i løbet af efteråret skal udvikle den nye politiske retning for partiet, og jeg er i den forbindelse kommet frem til, at jeg ikke er den rigtige til det arbejde, forklarer Almaz Menghesha.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce