Annonce
forside

Ugens butik: En vinbutik med smagsprøver og gode historier

Charite Nielsen og hendes mand har holdt et utal af vinsmagninger rundt omkring. Nu vil de holde en række i butikken, hvor det hele er ved hånden.

Der er fuld fokus på Spaniens gode vine og delikatesser i Grapeland taste and story, hvor der ikke er købetvang - men smagstvang.

Spansk: - Her er ikke købe- men smagstvang. Forstået på den måde, at kunderne skal smage på vinene, så vi ved, at de får det rigtige med hjem, siger Preben Nielsen.

- Og så skal de have nogle af alle de gode historier, vi kan fortælle om vinen og vinbønderne, fortsætter han.

Sammen med sin kone Charite Nielsen driver han den spanske vin- og delikatessebutik, Grapeland taste and story, i Rosensgade 30. Hun på fuld tid. Han i fritiden fra sit job som lagerchef.

- Vi har valgt at begrænse os til 100 vine, der alle er fra Spanien. Dem ved vi til gengæld alt om. Vi har besøgt de 15 vinhuse, som producerer vinene, og vi kender folkene bag så godt, at de er vores venner, fortsætter Preben Nielsen, der stod for vinafdelingen i Magasin midt i 1980'erne og siden har haft et meget passioneret forhold til vin.

- Det er hans drøm en dag at kunne arbejde fuld tid i ægteparrets butik, der også er deres hobby. Lige nu har hans kone den fornøjelse. Og deres søn, Filip Nielsen, hjælper til.

- Jeg har smagt og godkendt alt, vi sælger. Både vinene og delikatesserne, så jeg står inde for det, smiler Charite Nielsen.

På hylderne finder man flere slags olivenolie, som man også meget gerne må smage. Der er også asparges, kikærter, artiskokker, tomatprodukter, supper og marmelade, fordi det er varer af en usædvanlig høj kvalitet.

Charite Nielsen ved ikke alene meget om vin men også om mad. Hun har en blog, køkkendate.dk, hvor hun lægger sine opskrifter ud, fordi hun tit bliver spurgt om dem.

- Inspireret af damebladene har jeg lavet en "how to dress the wine up and down". Jeg har valgt tre vine og kommer med en række forslag til, hvordan og sammen med hvad, man kan servere dem, forklarer vinhandleren.

En grafiker har hjulpet med at sætte guiden op, og parret har trykt den på kort og som plakater. Charite Nielsen har også lavet en plakat, der viser tre vine, som er henholdsvis modig, dansende og populær. Også den guide er visuel.

Grapeland taste and story

Rosensgade 30, Aarhus 8000 C

Tlf: 61 43 70 03

Mail: preben@grapeland.dk

web: charite@grapeland.dk

Åbningstider:

Tirsdag-torsdag klokken 11-17.30

Fredag klokken 11-18.30

Lørdag klokken 10-16

Indtil jul er der åbent alle ugens dage.

Væsken fra kikærterne giver sammen med den gode olie en god Mayonaise, hvis man følger Charite Jensens opskrift.

Charite Nielsen tror, at den spanske vin vil vinde mere frem i Danmark, ligesom de spanske fødevarer har gjort.

- Mange tror, at spanske vine smager meget af fad og træ, men de har udviklet sig meget de senere år. Nu er de mere friske og har for eksempel smagsnoter af masser af frugt. De spænder i øvrigt bredt, så vi kan både matche en let bourgogne og en Amarone, forklarer Preben Nielsen.

Ligesom butikken er et familieanliggende, er indretningen det også. Ægteparrets ældste søn har bygget bordene af tagtømmer, han har brændt og monteret på rå metalben.

De rå metalreoler er hentet i nogle venners kælder, så den rette stemning af rå vinkælder er skabt. Det sorte gulv må kundernes børn bruge som tavle. Der ligger kridt klar til det.

Charite Nielsens sans for visuel kommunikation har fået hende til at tegne Spanien på en væg og placere vinetiketterne på kortet, alt efter hvorfra vinene stammer.

I den rummelige og hyggelige butik er der også plads til at bænke en gruppe vininteresserede og holde vinsmagning efter lukketid.

- Vi har holdt rigtig mange vinsmagninger rundt omkring, og glæder os til nu, at kunne være her hos os selv, siger Charite Nielsen.

Parret rykker stadig ud, hvis et selskab ønsker det. Man kan på deres hjemmeside se, hvornår der er vinsmagning i butikken.

Grapeland ligger i det hyggelige Latinerkvarter.
Der er 100 spansker vine af alle slags og cava på rå metalhylder.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce