Annonce
Aarhus

Ugens butik: Find et frikvarter hos Thai Wellness

<p>Chanya Malee har lært at massere i Thailand. Hun giver kunderne hele tre slags massage i samme behandling for at komme hele vejen rundt. Foto: Kim Haugaard</p>

Man kan finde fred og ro, fiskespa og forskellige massager i byens nye wellness-klinik. Den tilbyder tre slags massage i samme behandling.

Velvære og effekt: Aarhus Thai Wellness ligger midt i det travle centrum af Aarhus i Banegårdsgade. Byens puls mærkes ikke, når man kommer i den dybe klinik, der har massagerum ud til en rolig baggård.
Annonce
I lokalet ud mod gaden er det muligt at få fødderne i en fiskespa. Foto: Kim Haugaard
Stedet er hvidmalet og indrettet med interiør fra Thailand. Håndklæderne er kunstnerisk foldet i dyre- og blomsterfigurer, som man kender det fra hotellerne på de kanter. Og briksene er dækket af smukt brokadestof hentet i Fjernøsten.
Klinikken ligger midt i byens travle centrum - tæt på Banegårdspladsen. Foto: Kim Haugaard
Ud af højttalerne strømmer behagelig afslapningsmusik og der dufter af de urter, som bruges til herbal ball massage, cremer og olier.
Chanya Malee har lært at massere i Thailand. Hun giver kunderne hele tre slags massage i samme behandling for at komme hele vejen rundt. Foto: Kim Haugaard
»Vi har taget udgangspunkt i Thailands mange massagetilbud, der findes på hvert et hjørne derude, og har løftet det til dansk standard,« siger Jesper Kristiansen, der er en af to ejere af klinikken.
Der dufter af urter og olier fra Thailand i massageklinikken. Foto: Kim Haugaard
»Her bliver man ikke bare smurt ind i en gang olie og nusset om. Vi sammensætter behandlingen efter kundens behov og bruger urter og olier der, hvor de virker,« fortsætter han, der har rejst en del i Thailand.

Tre massager i en

Butiksbestyreren hedder Chanya Malee - fornavnet udtales Tanja - og er født og opvokset i Thailand. Hun har boet en årrække i Aarhus og arbejder på at forbedre sit danske sprog. Hun taler desuden flydende engelsk.
»Vi vil gerne gøre noget andet end alle de andre. Derfor har jeg sammensat tre massageteknikker i en enkelt behandling. Det giver mulighed for at give kunden præcis det, vedkommende har brug for,« siger hun.
Sådan en behandling begynder med den thailandske bindevævsmasage, der kræver, at massøren bruger sin kropsvægt. Derefter kan man vælge at få en hot stone eller urtemassage. Og når de varme sten eller friske urter har haft effekt, gennemgås kroppens svage steder med en oliemassage.
Chanya Malee demonstrerer på Stiftens udsendte, hvad det indebærer, og det må siges at være effektivt. På spørgsmålet om hvad min muskulære udfordring er, lyder automatsvaret: computerskuldre og -nakke.
Men da hun med sin kropsvægt trykker på ryggen, bliver jeg straks mindet om en svaghed i lænden, jeg lige havde glemt i et lykkeligt øjeblik. Hun får kroppen til at sladre. Og efter en kort runde bindevævsmassage presser hun de opvarmede urter rundt i især de svage punkter, hun finder. Det er behageligt og meditativt det meste af tiden men svært at mærke, om det flytter noget.
Det ændrer sig, da hun sluttede med en klassisk oliemassage. Hun går i dybden med de steder, hun har udset sig undervejs. Der er ingen tvivl om, at Chanya har meget stærke hænder. Uha hvor kan hun tage fat og få energien til at strømme igennem enhver blokade.
Det er ikke en ubetinget behagelig oplevelse, men til gengæld er kroppen efterfølgende meget afslappet.
Aarhus Thai Wellness er indrettet med tre enkelt kabiner og en dobbelt. To af kabinerne er med bad, så man kan få sådan et, uanset om man har brug for det før eller efter en behandling.
»Mange er glade for fodmassagen. Vi grinede lidt, da Chanya ville indføre det, men den er populær. Her kommer blandt andet en fast kunde, som arbejder på et jernstøberi og går der hele dagen. Vi har også et par AGF-fodboldspillere og nogle bankfolk fra kvarteret, som kommer jævnligt,« siger indehaveren.

Også fiskespa

I lokalet ud mod gaden er der en fiskespa. Her serveres bobler, mens fødderne er i selskab med fisk, der spiser døde hudceller. Boblerne er champagne eller cola.
Massagerne er fastsat til hele timer, men man kan også godt få halve.
Butikken er åben kl. 10-19 men modtager bestillinger fra kl .9 til 21, så kunden slutter kl. 22. Alle syv dage om ugen. »Kunderne har nemlig bedst tid, når de har fri,« siger Jesper Kristiansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce