Annonce
Aarhus

Uheld i Klatresjov: Kvinde faldt ned fra klatrevæg og blev hentet af ambulance

En kvinde måtte søndag middag hentes af en ambulance efter et fald fra en klatrevæg i Klatresjov i Brabrand. Arkivfoto: Kim Haugaard
En kvinde blev søndag middag hentet af en ambulance, efter hun faldt ned fra en klatrevæg i en klatrehal i Brabrand.

BRABRAND: En kvinde faldt søndag middag ned fra en klatrevæg i klatrehallen Klatresjov på Holmstrupgårdsvej i Brabrand.

Det fortæller ejer af Klatresjov, Danh Cong Nguyen, der er tydeligt påvirket af uheldet søndag.

- Det er svært det her. Det er jo virkelig tragisk, fortæller Danh Cong Nguyen.

Kvinden var ude at klatre med sin datter i klatrehallen søndag ved middagstid. Efter at have fået fælles instruktioner med en gruppe på 10-12 personer og have klatret et par forskellige vægge, ville moren og datteren klatre endnu en væg.

- I det her tilfælde har moren husket at sikre sin datter, men hun har glemt at sikre sig selv, og det er her uheldet sker, fortæller Danh Cong Nguyen, der efter ulykken ringede efter en ambulance.

Annonce

Et uheld

Hverken Danh Cong Nguyen eller instruktøren, der havde givet gruppen instrukser, så uheldet, og Danh Cong Nguyen ved derfor ikke, hvor langt ned kvinden er faldet.

Han fortæller, at det er en ulykkelig situation, og at både ham og instruktøren er meget chokerede efter episoden.

- Det er svært, hvordan vi skal håndtere situationen. For netop fordi hun har glemt at sikre sig selv, så er det svært at gøre noget ved. Hvis det var en krog, der var løs, eller en snor, der ikke sad ordentlig fast, så havde vi en konkret problemstilling, men i den her uheldige situation er det desværre et uheld, siger Danh Cong Nguyen.

Han forsikrer, at kvinden havde fået de rigtige instrukser sammen med resten af gruppen, og at hun havde klatret flere vægge, som instruktøren havde observeret, inden moren og datteren fortsatte på egen hånd.

- Hun har været igennem proceduren, og hun har prøvet flere vægge, inden uheldet skete fortæller han.

Lukket søndag og mandag

Danh Cong Nguyen forklarer desuden, at man i Klatresjov bruger det, man kalder autobelay, som er en automatisk sikringsmakker, når man klatrer.

- Man har en snor, som er spændt fast til en kasse eller klods. Når man så klatrer og for eksempel hopper af en væg, så hjælper den med at bremse, så man daler stille og roligt ned på jorden. Men hun har ikke fået sat sig selv fast til snoren, siger han og uddyber:

- Man skal minimum være 12 år for at må sikre sig selv, moren skulle sikre sin datter, så hun var under 12 år.

Danh Cong Nguyen valgte at lukke Klatresjov efter episoden søndag middag, og han regner heller ikke med, at der er åben mandag.

- Vi skal lige komme over det, for vi ved godt, at tingene virker, og at det var uheldigt. Men som jeg også prøver at sige til vores instruktører, så forsøger man altid at tænke over, om der er noget, vi kan gøre anderledes. Men det er svært lige nu, siger han.

- Vi sidder bare og håber på det bedste, fortæller han.

Danh Cong Nguyen ved ikke yderligere om kvindens tilstand, men hun blev hentet af en ambulance ved middagstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce