Annonce
Østjylland

Uheld med vogndæk på Samsø-færge: Biler med passagerer blev mast

Samsø Rederi beskriver et uheld søndag eftermiddag som en potentielt alvorlig hændelse. Arkivfoto: Morten Pape
Syv biler blev skadet søndag eftermiddag, da der skete et uheld på Samsø-færgen Prinsesse Isabella, da bilerne skulle til at køre af færgen i Sælvig.

Sælvig: Flere passagerer på færgen Prinsesse Isabella fik sig søndag eftermiddag en ubehagelig oplevelse, da de skulle af færgen på Samsø. Ved en fejl kom et vogndæk nemlig til at køre op i stedet for ned, og flere biler med personer i blev trykket og fik skader, oplyser Samsø Rederi på Facebook. Heldigvis kom ingen personer noget til.

Rederiet betegner hændelsen som 'potentielt alvorlig' og 'meget beklagelig'.

- Da færgen skulle tømmes for biler på det ene hængedæk, blev hængedækket kørt opad istedet for ned, hvorved at syv biler fik skader, skriver færgedirektør ved Samsø Kommune, Carsten Kruse, i et opslag på Samsø Rederis Facebookside.

Carsten Kruse fortæller til Ritzau, at der sad passagerer i alle bilerne. Nogle af bilerne blev presset mod et gelænder, der klappede ned i dem. Andre blev trykket på taget, forklarer færgedirektøren.

- Nu skete der heldigvis ikke nogen personskade. Men potentielt kunne det være blevet rigtig farligt, siger Casper Kruse.

Bag uheldet ligger en menneskelig fejl, forklarer han.

- Da medarbejderen inde på skibet skulle sænke det ene hængedæk, så bilerne kunne køre fra med alle dem, der skal på ferie herovre, kommer han simpelthen til at køre det op, siger han.

Alle de berørte passagerer er blevet tilbudt krisehjælp. Rederiet har også sammen med politiet og Samsø Redningskorps talt med passagerne og skaderne på bilerne er blevet tjekket.

- Søfartsstyrelsen er ligeledes blevet kontaktet, og der er blevet startet en sag hos dem, så vi kan undgå at det kan gentage sig. Vi har forsat tilladelse fra Søfartsstyrelsen til at bruge hængedækkene på skibet. Vi beklager de gener, som det har skabt for de berørte, og man er meget velkommen til at kontakte rederiet, hvis man føler behov derfor, skriver Samsø Rederi.

Uheldet skete omkring klokken 15.30, og det har givet forsinkelser i sejladsen efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce