Annonce
Østjylland

Uheld på motorvejen skabte kilometerlang kø

Et uheld med fire implicerede biler skabte torsdag eftermiddag lang kø på motorvejen. På et tidspunkt holdt bilerne næsten stille i det sydgående spor fra nord for Ejer Bavnehøj og helt op til Aarhus Syd. Arkivfoto

Ejer Bavnehøj: Bilister på motorvejen i sydgående retning måtte torsdag eftermiddag væbne sig med stor tålmodighed, da et uheld lukkede motorvejen i op mod en time.

Det skabte kilometer lang kø. På et tidspunkt strakte køen sig fra uheldsstedet lige syd for Skanderborg S og næsten helt op til Aarhus S. Det er en strækning på op mod 15 kilometer.

Problemerne begyndte, da fire biler bragede sammen i motorvejens sydgående spor.

Det var en 36-årig mand fra Hjallerup, der på grund af kø bremsede hårdt op. Det nåede en 55-årig kvinde fra Langå ikke. Hun ramte den 36-åriges bil, som blev skubbet videre ind i en bil med en 41-årig mand fra Horsens, som ramte en bil med en 55-årig tysk mand.

Ifølge politikommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi kom ingen af de uheldige bilister til skade. En enkelt måtte dog køres en tur på skadestuen til tjek.

Men omfattende redningsarbejde betød, at motorvejen måtte spærres, og trafikken måtte ledes fra motorvejen ved afkørsel 53 Skanderborg S.

Uheldet skete kl. 14.11. Motorvejen blev åbnet igen en times tid efter uheldet, men det tog lang tid at få afviklet den lange kø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce