Annonce
Østjylland

Uheld på motorvejen skabte kilometerlang kø

Et uheld med fire implicerede biler skabte torsdag eftermiddag lang kø på motorvejen. På et tidspunkt holdt bilerne næsten stille i det sydgående spor fra nord for Ejer Bavnehøj og helt op til Aarhus Syd. Arkivfoto

Ejer Bavnehøj: Bilister på motorvejen i sydgående retning måtte torsdag eftermiddag væbne sig med stor tålmodighed, da et uheld lukkede motorvejen i op mod en time.

Det skabte kilometer lang kø. På et tidspunkt strakte køen sig fra uheldsstedet lige syd for Skanderborg S og næsten helt op til Aarhus S. Det er en strækning på op mod 15 kilometer.

Problemerne begyndte, da fire biler bragede sammen i motorvejens sydgående spor.

Det var en 36-årig mand fra Hjallerup, der på grund af kø bremsede hårdt op. Det nåede en 55-årig kvinde fra Langå ikke. Hun ramte den 36-åriges bil, som blev skubbet videre ind i en bil med en 41-årig mand fra Horsens, som ramte en bil med en 55-årig tysk mand.

Ifølge politikommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi kom ingen af de uheldige bilister til skade. En enkelt måtte dog køres en tur på skadestuen til tjek.

Men omfattende redningsarbejde betød, at motorvejen måtte spærres, og trafikken måtte ledes fra motorvejen ved afkørsel 53 Skanderborg S.

Uheldet skete kl. 14.11. Motorvejen blev åbnet igen en times tid efter uheldet, men det tog lang tid at få afviklet den lange kø.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce