Annonce
Aarhus

Uheldigt og misvisende: Formand ærgrer sig over ghettostempel

Brabrand Boligforenings bestyrelsesformand Keld Albrechtsen mener ikke, Skovgårdsparken burde være på ny ghettoliste. Foto: Axel Schütt.

Det er uheldigt, at boligforeningen Skovgårdsparken i Brabrand er kommet på regeringens nye ghettoliste. Det tegner et forkert billede af området, siger bestyrelsesformand i Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen.

AARHUS: Byen har fået endnu en ghetto opført på regeringens såkaldte ghettoliste. Skovgårdsparken i Brabrand.

Området ligger i umiddelbar nærhed af Aarhus' to andre ghettoområder Bispehaven og Gellerup, men hos boligforeningens bestyrelsesformand Keld Albrechtsen møder titlen ingen forståelse.

- De matematiske kriterier er skruet sammen, så de ikke beskriver forholdene i Skovgårdsparken ret godt. Men sådan vil det være, når man sidder ved et skrivebord og regner, siger han og opfordrer til, at man i stedet går en tur i området.

Keld Albrechtsen er bestyrelsesformand i Brabrand Boligforening, der ejer Skovgårdsparken, og han ægrer sig over titlen som ghetto, som han mener er uberettiget.

Ghettolisten består af almene boligområder med mindst 1000 beboere. For at stå på listen skal boligområderne opfylde mindst tre ud af fem kriterier - antallet af indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande, arbejdsløshed, indkomst, uddannelse og kriminalitet.

- Faktorerne er til stede, men beboere med ikke-vestlig baggrund kan jo godt være ressourcestærke, siger Keld Albrechtsen.

- Det kunne jo få nogen til at tro, at her er en afdeling med problemer. Og det er uheldigt og misvisende, for det er faktisk et attraktivt område, hvor folk gerne vil bo.

I søgelyset før

Tilbage i 2006 skrev Brabrand Boligforening ifølge Jyllands Posten, at:

- Der kommer flere og flere indvandrere i de afdelinger, som ligger omkring Gellerupparken. Skovgårdsparken kan snart anses som tabt på gulvet med en beboersammensætning på 52 pct. indvandrere/efterkommere.

Og samtidig lavede fremtidsforsker Jesper Bo Jensen et skrækscenario for Gellerup og de omkringliggende boligområder anno 2016. Heri lød det blandt andet, at Skovgårdsparken er ved at blive en ghetto. I 2014 udtalte tidligere bestyrelsesformand Jesper Pedersen, at udviklingen i parken var ekskaleret men fortalte, at bekymringen for Skovgårdsparken var årsag til, at man begyndte på en større renovering af området.

- Det Jesper sagde var, at vi skulle passe på, at der ikke kom for stor koncentration af sociale problemer i området. Det har vi passet på med, men selvfølgelig er der beboere med sociale problemer. Det er der også i Holmstrupgård, hvor jeg bord, siger nuværende bestyrelsesformand Keld Albrechtsen.

- Mit indtryk er, at beboerdemokrati har været i stand til at løfte problemerne, så det virkelig er et velfungerende område i dag. Men vi holder nøje øje med, hvordan flyttemønstrene er. Vi ønsker ikke, at naboafdelinger til Toveshøj og Gellerup skal op på samme niveau som de områder.

Annonce

Ingen alarm

Den større renovering af Skovgårdsparken betyder, at området i dag fremstår nyrenoveret. Så den mulighed ghetto-prædikatet giver for, at man kan søge Landsbyggefonden om penge til infrastrukturændringer, bliver efter al sandsynlighed ikke aktuel. Det siger både Keld Albrechtsen og administrerende direktør Keld Laursen.

Sidstnævnte afviser overfor DR Østjylland, at boligforeningen vil søge fonden om penge til området.

- Jeg tror, de i afdelingen har en opfattelse af, at de selv har styr på tingene, siger Keld Albrechtsen.

Han maner derfor også til besindelse og understreger, at de fra Brabrand Boligforening ikke råber vagt i gevær med den nye betegnelse.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Nu vil kommuner gribe ind overfor Forsvarets forureninger

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce