Annonce
Alarm 112

Uhyggeligt alarmopkald afspillet i retten: - Hvor bliver I af? Han er ved at dø

Retssagen mod tre af de fire mænd, der er anklaget for at slå Mohammad Al-Zerjawi eller "Frisør Mudi" ihjel startede mandag. Alle tre nægtede sig dog skyldige. Foto: Jens Thaysen
Mandag startede retssagen mod tre unge mænd, der alle er tiltalte for, at have slået en 42-årig mand fra Viborg ihjel om natten 23. juli 2020. Alle anklagede nægter sig skyldige i mordet.

AARHUS: Tre mænd sad mandag på anklagebænken i en drabssag, hvor en 42-årig mand fra Viborg afgik ved døden. Manden var kendt under navnet "Frisør Mudi".

De tre anklagede er alle unge mænd i tyverne, der udover drabet på Mudi, også er anklaget for grov vold, trusler og våbenbesiddelse. Alle nægter sig dog skyldige i drabet.

En af de tiltalte en 22-årig mand, erkendte dog at have begået vold med kniv mod to af de forurettede. Dog ikke som et overfald, men i selvforsvar. Hans advokat Michael Juul Eriksen gjorde det dog klart, at han ikke havde stukket den nu afdøde.

Annonce

Retsbygningen på Paludan-Müllers Vej var fra retsagens start tæt bevogtet af flere politibetjente bevæbnet med diverse skydevåben og iklædt skudsikre veste. Inde i selve retssalen var der otte vagter fra kriminalforsorgen og to politibetjente.

Det hele forløb dog i fred og ro.

Alarmopkald

Mandagens retsmøde startede kl. 13.00 og sluttede igen kl. 1500. Der var derfor ingen afhøringer mandag, men specialanklager ved Østjyllands Politi Jesper Rubow fremlagde sagen og kom med sine indledende bemærkninger.

Den primære årsag til Mudi's død var en total overskæring af pulsåren i højre lår

Han afspillede også en lydoptagelse fra det alarmopkald, som alarmerede politiet om hændelsen. På optagelsen kan man høre en mand nærmest råbe febrilsk ind i røret, at han og hans tre venner var blevet stukket ned.

Det var dog først senere i optagelsen, at det blev ubehageligt.

Her kunne man høre manden i røret.

- Vi er blevet stukket ned, der er en, der er ved at dø. Skynd dig herover, vi er fire der er stukket ned. Hvornår kommer I? Han er ved at dø, sagde en af de forurettede i telefonen.

Imens man kunne høre manden tale i telefonen, kunne man i baggrunden høre den nu afdøde stønne højere og højere i smerte. Herefter røg forbindelsen til opkaldet.

Optagelsen gjorde tydeligt indtryk på nogle af de tilhørere, der var dukket op, ikke mindst en kvinde og en mand, der begge måtte kæmpe for at holde tårerne tilbage.

Annonce

Mislykket hashhandel

Hvorfor de to grupper skulle mødes på en parkeringsplads i Gellerup kl. 03.50 om natten, det er endnu ikke helt klart. Anklagemyndigheden mener dog, at det har noget med en hashhandel at gøre.

Den overbevisning bygger blandt andet på et fund, der er gjort i en af de impliceredes bil. Her blevet der fundet en pose eller taske med træbriketter. Briketterne var tapet ind på en måde, der fik det til at ligne store klumper hash.

Om det var et forsøg på at snyde en eventuel køber, eller noget der skulle rettes op på, beretter historien endnu ikke noget om.

Det der er sikkert er, at mødet førte til drabet på "Frisør Mudi", der i følge den retsmedicinske obduktionsrapport døde ved forblødning. Den primære årsag til hans død var en total overskæring af pulsåren i højre lår.

På anklageskriftet er fire mænd anklaget for drabet. Der føres dog kun sag mod tre i denne omgang. Den ene af mændene er stadig ikke fundet af politiet, og han kan derfor ikke dømmes.

Retssagen fortsætter tirsdag 5. oktober.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Alarm 112 For abonnenter

Usædvanlig gammel voldssag for retten: 26-årig begik vold og trusler i 2013, men er først nu blevet dømt

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce