Annonce
Erhverv

Ukendt Aarhus-virksomhed solgt for trecifret millionbeløb: Nye ejere vil tidoble omsætningen

Hedeager TimeXtender
Den svenske kapitalfond Monterro, der har specialiseret sig i at investere i og udvikle nordiske softwarevirksomheder, køber nu den Aarhus baserede software virksomhed TimeXtender for et trecifret millionbeløb.

AARHUS: Der er formentlig ikke mange af Århus Stiftstidendes læsere, der nogensinde har hørt om den Aarhus baserede software virksomhed TimeXtender.

Noget rigtigt må TimeXtender dog have gjort, eftersom virksomheden netop er blevet købt af den svenske kapitalfond Monterro for et ikke nærmere specificeret trecifret millionbeløb.

Med de fornyede muskler, som svenske Monterro bringer ind i TimeXtender, er målet intet mindre end at tidoble forretningen over de næste fem år. Ifølge stifter og adm. direktør Heine Krog Iversen skal det ske med afsæt i den eksisterende organisationsmodel med de cirka 70 ansatte spredt ud over store dele af verden.

Annonce

- Både i forhold til timing og de næste skridt på TimeXtender rejse er aftalen med Monterro helt rigtig. Det sikrer os et uhyre stærkt afsæt for at skalere vores forretning yderligere internationalt. Det er her vi opererer i dag, og det er her, vores kunder er, siger Heine Krog Iversen.

Han kalder Monterro for den helt rigtige partner for TimeXtender.

- Med deres operationelle tilgang til de investeringer, de går ind i, er de en lidt utraditionel kapitalfond. Samtidig kommer det til at skabe øget troværdighed omkring TimeXtender, at vi får en anerkendt aktør som Monterro ind, der har et stort internationalt navn.

Kæmpe potentiale

TimeXtender hjælper virksomheder med at bygge en moderne datastruktur op med en såkaldt drag-and-drop løsning, som gør det hurtigt og smidigt at opsamle og udnytte data i forretningen på tværs af systemer.

TimeXtender

TimeXtender er en førende softwarevirksomhed inden for datahåndtering og bygger softwareløsninger, der, på tværs af systemer, gør det lettere for organisationer at indsamle og udnytte forretningsdata til at træffe bedre beslutninger.

  • Virksomheden er stiftet i 2008, beskæftiger cirka 70 ansatte.
  • TimeXtender omsatte i 2021 for lidt over 45 millioner kroner.
TimeXtenders stifter og CEO Heine Krog Iversen. Pressefoto

Gustav Lagercrantz, der er adm. direktør hos Monterros, ser et kæmpe potentiale i TimeXtender, der passer godt til Monterros, der har specialiseret sig i at udvikle og transformere nordiske softwarevirksomheder til globale aktører.

- Med internationale kunder fra mange forskellige brancher som forbrugsvarer, sundhedsydelser og finans, er TimeXtender allerede en markant spiller globalt inden for sit felt. Samtidig er der et stort markedspotentiale, fordi mængden af data og datakilder hele tiden udvides og alle virksomheder har brug for teknologi til at samle og udnytte data i forretningen. Vi har store ambitioner med investeringen. Og ud over at levere kapital til yderligere vækstinvesteringer kommer vi også til at bidrage til at udvikle TimeXtenders stærke partnermodel, siger Gustav Lagercrantz.

Monterro

Monterro er nordens førende investor inden for B2B-software, med det formål at gøre nordiske softwarevirksomheder til markedsledende.

  • Med operationel erfaring fra succesfuld udvikling og drift af softwarevirksomheder som Pointsec, Episerver, Orc Software og Lime arbejder Monterro aktivt med sine porteføljeselskaber for at få dem til at vokse.
  • En betydelig del af fondenes kapital, 25 procent i gennemsnit, kommer fra Monterros grundlæggere og medarbejdere.

Købet af TimeXtender er det første danske opkøb fra den største nordiske fond M4, som Monterro lancerede sidste år. M4-fonden er på 5,25 milliarder danske kroner, og Gustav Lagercrantz varsler yderligere danske opkøb fra fonden.

Annonce
For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Østjylland

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce