Annonce
Erhverv

Ukendt Aarhus-virksomhed solgt for trecifret millionbeløb: Nye ejere vil tidoble omsætningen

Hedeager TimeXtender
Den svenske kapitalfond Monterro, der har specialiseret sig i at investere i og udvikle nordiske softwarevirksomheder, køber nu den Aarhus baserede software virksomhed TimeXtender for et trecifret millionbeløb.

AARHUS: Der er formentlig ikke mange af Århus Stiftstidendes læsere, der nogensinde har hørt om den Aarhus baserede software virksomhed TimeXtender.

Noget rigtigt må TimeXtender dog have gjort, eftersom virksomheden netop er blevet købt af den svenske kapitalfond Monterro for et ikke nærmere specificeret trecifret millionbeløb.

Med de fornyede muskler, som svenske Monterro bringer ind i TimeXtender, er målet intet mindre end at tidoble forretningen over de næste fem år. Ifølge stifter og adm. direktør Heine Krog Iversen skal det ske med afsæt i den eksisterende organisationsmodel med de cirka 70 ansatte spredt ud over store dele af verden.

Annonce

- Både i forhold til timing og de næste skridt på TimeXtender rejse er aftalen med Monterro helt rigtig. Det sikrer os et uhyre stærkt afsæt for at skalere vores forretning yderligere internationalt. Det er her vi opererer i dag, og det er her, vores kunder er, siger Heine Krog Iversen.

Han kalder Monterro for den helt rigtige partner for TimeXtender.

- Med deres operationelle tilgang til de investeringer, de går ind i, er de en lidt utraditionel kapitalfond. Samtidig kommer det til at skabe øget troværdighed omkring TimeXtender, at vi får en anerkendt aktør som Monterro ind, der har et stort internationalt navn.

Kæmpe potentiale

TimeXtender hjælper virksomheder med at bygge en moderne datastruktur op med en såkaldt drag-and-drop løsning, som gør det hurtigt og smidigt at opsamle og udnytte data i forretningen på tværs af systemer.

TimeXtender

TimeXtender er en førende softwarevirksomhed inden for datahåndtering og bygger softwareløsninger, der, på tværs af systemer, gør det lettere for organisationer at indsamle og udnytte forretningsdata til at træffe bedre beslutninger.

  • Virksomheden er stiftet i 2008, beskæftiger cirka 70 ansatte.
  • TimeXtender omsatte i 2021 for lidt over 45 millioner kroner.
TimeXtenders stifter og CEO Heine Krog Iversen. Pressefoto

Gustav Lagercrantz, der er adm. direktør hos Monterros, ser et kæmpe potentiale i TimeXtender, der passer godt til Monterros, der har specialiseret sig i at udvikle og transformere nordiske softwarevirksomheder til globale aktører.

- Med internationale kunder fra mange forskellige brancher som forbrugsvarer, sundhedsydelser og finans, er TimeXtender allerede en markant spiller globalt inden for sit felt. Samtidig er der et stort markedspotentiale, fordi mængden af data og datakilder hele tiden udvides og alle virksomheder har brug for teknologi til at samle og udnytte data i forretningen. Vi har store ambitioner med investeringen. Og ud over at levere kapital til yderligere vækstinvesteringer kommer vi også til at bidrage til at udvikle TimeXtenders stærke partnermodel, siger Gustav Lagercrantz.

Monterro

Monterro er nordens førende investor inden for B2B-software, med det formål at gøre nordiske softwarevirksomheder til markedsledende.

  • Med operationel erfaring fra succesfuld udvikling og drift af softwarevirksomheder som Pointsec, Episerver, Orc Software og Lime arbejder Monterro aktivt med sine porteføljeselskaber for at få dem til at vokse.
  • En betydelig del af fondenes kapital, 25 procent i gennemsnit, kommer fra Monterros grundlæggere og medarbejdere.

Købet af TimeXtender er det første danske opkøb fra den største nordiske fond M4, som Monterro lancerede sidste år. M4-fonden er på 5,25 milliarder danske kroner, og Gustav Lagercrantz varsler yderligere danske opkøb fra fonden.

Annonce

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Innovation

Prisvindende virksomhed klar til at slippe robotterne løs i Aarhus: Capra venter kun på en tilladelse

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce