Annonce
Aarhus

Ukendt lotto-vinder i Aarhus: Otte millioner kroner samler støv

En lottokupon købt på Aarhus Banegård er rigtigt mange penge værd. Arkivfotos

En lottokupon købt på Aarhus Banegård er blevet rigtigt mange penge værd. Danske Spil har endnu ikke hørt fra vindere.

AARHUS: 8.133.457 skattefri kroner.

Så mange penge kan en indtil videre ukendt person få fingre i med den rigtige lottokupon fra 7-Eleven kiosken på Aarhus Hovedbanegård i hånden.

Onsdag aften vandt lottospilleren ugens største gevinst i Vikinglotto, men vedkommende har fortsat ikke henvendt sig til Danske Spil.

- En meget heldig person er onsdag aften blevet vinder af en 2.præmie på Vikinglotto på 8.133.457 skattefri kroner. Personen, der således havde fanget seks rigtige vindertal, har købt sin kupon i 7-Eleven kiosken på Aarhus Hovedbanegård - og får nu formentlig råd til at rejse på første klasse på de næste mange togture, siger pressechef Marie Grabow Westergaard fra Danske Spil.

Annonce

Går der mere end otte uger uden, vi har hørt fra nogen, så går vi mere aktivt til værks. Det kan være alt fra reklamer i lokalområdet til bredere efterlysninger.

Marie Grabow Westergaard, Danske Spil

Forsinket jubel

Danske Spil oplever jævnligt, at lottovindere er et par dage om at dukke op.

Det gælder især, når vinderkuponen er købt i en fysisk butik.

- Hvis det er en netspiller, så har vi deres kontaktinfo, og så ringer vi selv til dem, medmindre de selv når at opdage, at der pludselig står rigtig mange penge på deres spilkonto. Har man købt sin kupon i en butik, så er det lidt forskelligt. Der kan godt gå et par dage, da folk ikke altid får tjekket deres kupon dagen efter, oplyser Marie Grabow Westergaard.

Hos Danske Spil har vindere et år til at indløse en kupon med større gevinst end 200 kroner.

Vindere eftersøges

Ifølge Marie Grabow Westergaard er det meget, meget sjældent, at store gevinster ikke bliver hentet.

Sidste gang en milliongevinst ikke er blevet indkasseret af vinderen var i 2011.

- Men normalt gør vi i første omgang opmærksom på, at der er en gevinst og hvor den er vundet gennem pressen. Går der mere end otte uger uden, vi har hørt fra nogen, så går vi mere aktivt til værks. Det kan være alt fra reklamer i lokalområdet til bredere efterlysninger. Hvis året er ved at løbe ud, er der flere ting, vi kan gøre for at finde vinderen. Især i dag, hvor de fleste køber med et betalingskort, men det er altså meget sjældent, at de ikke har meldt sig der, forklarer pressechefen.

I onsdagens Vikinglotto var ingen vindere af førstepræmiepuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce