Annonce
Østjylland

Ukendt mand ville følge lille pige hjem

Østjyllands Politi vil gerne høre fra manden, eller fra andre der har oplevet lignende episoder. Arkivfoto

Politi og skole beder forældre og børn om at være opmærksomme, men opfordrer samtidig til ikke at gå i panik.

Randers: På vej hjem fra skole blev en pige onsdag anråbt af en mand, der sagde, at han havde en aftale med hendes forældre om at følge hende hjem. Episoden skete foran Rismølleskolen klokken cirka 14.15, oplyser kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Pigen genkendte ikke manden og afslog derfor tilbuddet, hvorefter hun cyklede hjem og fortalte om hændelsen til sine forældre.

Manden beskrives som værende 180-200 cm høj og med fuldskæg.

Østjyllands Politi opfordre personen til at kontakte dem, så eventuelle misforståelser kan blive udredt. Har man i øvrigt mistanke til, at en person vil lokke børn med sig, skal man selvfølgelig ligesom pigens forældre ringe til politiet, siger Jakob Christiansen.

Annonce

Besked fra skolen

Rismølleskolen sendte efter hændelsen en besked ud på forældreintra, hvor den først og fremmest gjorde opmærksom på, at episoden havde fundet sted, og desuden opfordrede til, at forældrene tog en snak med deres børn om, hvad de skal gøre, hvis en fremmed kontakter dem.

- Det er træls, at det er nødvendigt, men forældrene har været glade for, at vi har meldt ud. Det virker til, at en stor del af forældrene har fået snakket med deres børn omkring det, siger Jan Pedersen, skoleleder på Rismølleskolen.

Han forklarer, at beskeden ikke som sådan var en advarsel, men mere en information.

- Det er selvfølgelig noget, der skal have opmærksomhed, men vi skal også finde balancegangen. Vi vil ikke skabe panik, men heller ikke sidde med oplysningen i et lukket rum, hvis det kan gå ud over et barn, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce