Annonce
Østjylland

Ukendt mand ville følge lille pige hjem

Østjyllands Politi vil gerne høre fra manden, eller fra andre der har oplevet lignende episoder. Arkivfoto

Politi og skole beder forældre og børn om at være opmærksomme, men opfordrer samtidig til ikke at gå i panik.

Randers: På vej hjem fra skole blev en pige onsdag anråbt af en mand, der sagde, at han havde en aftale med hendes forældre om at følge hende hjem. Episoden skete foran Rismølleskolen klokken cirka 14.15, oplyser kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Pigen genkendte ikke manden og afslog derfor tilbuddet, hvorefter hun cyklede hjem og fortalte om hændelsen til sine forældre.

Manden beskrives som værende 180-200 cm høj og med fuldskæg.

Østjyllands Politi opfordre personen til at kontakte dem, så eventuelle misforståelser kan blive udredt. Har man i øvrigt mistanke til, at en person vil lokke børn med sig, skal man selvfølgelig ligesom pigens forældre ringe til politiet, siger Jakob Christiansen.

Annonce

Besked fra skolen

Rismølleskolen sendte efter hændelsen en besked ud på forældreintra, hvor den først og fremmest gjorde opmærksom på, at episoden havde fundet sted, og desuden opfordrede til, at forældrene tog en snak med deres børn om, hvad de skal gøre, hvis en fremmed kontakter dem.

- Det er træls, at det er nødvendigt, men forældrene har været glade for, at vi har meldt ud. Det virker til, at en stor del af forældrene har fået snakket med deres børn omkring det, siger Jan Pedersen, skoleleder på Rismølleskolen.

Han forklarer, at beskeden ikke som sådan var en advarsel, men mere en information.

- Det er selvfølgelig noget, der skal have opmærksomhed, men vi skal også finde balancegangen. Vi vil ikke skabe panik, men heller ikke sidde med oplysningen i et lukket rum, hvis det kan gå ud over et barn, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce