Annonce
Indland

Uklart hvornår DSB igen kan køre normalt efter afsporing

DSB kan endnu ikke sige, hvornår selskabet forventer, at togdriften i Jylland atter er tilbage på sporet efter afsporing ved Horsens.

Et IC3-tog er først på aftenen lørdag blevet afsporet i nærheden af Horsens Station, og derfor er al togdrift indstillet mellem Vejle og Skanderborg.

Det er fortsat uklart, hvad der fik toget til at køre af sporet, og mens det bliver undersøgt, vil der ikke køre tog på strækningen, oplyser DSB. Trafikselskabet kan endnu ikke sige, hvornår det forventer at genoptage kørslen på strækningen.

»Vi spekulerer ikke i, hvad årsagen kan være. Vi har folk på stedet, som skal vurdere, hvad der er sket, de skal også finde ud af skadernes omfang. Det gælder både selve toget og skinnerne. Vi har i øjeblikket ikke en sikker prognose for, hvornår vi igen kan køre tog,« forklarer Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef hos DSB.

Annonce

Der er indsat togbusser til at fragte passagerer mellem Vejle og Skanderborg, og DSB opfordrer sine kunder til at gå ind på hjemmesiden dsb.dk for at holde sig orienteret om situationen. Her kan man også finde oplysninger om, hvordan man kommer frem.

Der var omkring 100 passagerer med toget, da det kørte af sporet omkring klokken 18.30 lørdag tæt på Horsens Station. Der var ingen, der kom noget til, og det var kun togets forreste del, der kørte af sporet, sandsynligvis fordi det kørte med lav fart på grund af sporarbejde på et andet spor. Passagererne blev straks efter afsporingen evakueret, fortæller Tony Bispeskov.

»De cirka 100 passagerer blev evakueret og de gik langs skinnerne omkring 100 meter hen til stationen, derfra er de kommet videre med busser.«

DSB skal først have et overblik over skadernes omfang, inden selskabet kan give meldinger om, hvorvidt afsporingen kommer til at sætte sit præg på trafikken mandag morgen. Man skal blandt andet have undersøgt, om der er sket skader på selve sporet, fortæller trafikinformationschefen.

»Et tog, som vejer mange ton, kan forårsage meget store skader på skinnerne. Hvis der er tale om vitale dele på skinnerne, eksempelvis sporskifter, kan det have en længere tidshorisont,« siger Tony Bispeskov, der også fortæller, at lørdag og søndag ikke er så travl på den berørte strækning.

»Det er relativt få, der rejser om søndagen, det er primært fritidsrejsende, der er ikke så mange pendlere. Søndag hører til ugens stille dage, men vi håber at få tog og skinner klar så hurtigt som muligt.«

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Rebecca Matthews er et godt valg

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Debat

Det popsmarte fodgængerfelt i Mejlgade er blevet til bargæsternes dansegulv: Kommunen svigter både os og trafiksikkerheden

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Aarhus

Stor Aarhus-event i økonomisk krise: Classic Race tager en timeout i 2022

Annonce