Annonce
Norddjurs

Ulden valgkampstøtte: Politiet starter afhøringer i Britt Bager-sag

Østjyllands Politi bekræfter, at man i øjeblikket efterforsker en sag om ulovlig valgkampstøtte til Venstre-profilen Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi efterforsker nu sagen om ulovlig valgkampstøtte til Venstre-politikeren Britt Bager, som Midt- og Vestjyllands Politi i foråret valgte at henlægge.

Djursland/Favrskov: Det er efterhånden fem måneder og en valgkamp siden, at Midt- og Vestjyllands Politi valgte at afslutte efterforskningen af en sag om partiet Venstres overtrædelser af partistøtteloven med henvisning til, at Venstre i Midtjylland allerede var blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

Men nu er den tilstødende politikreds, Østjyllands Politi, gået i gang med at efterforske, om Venstres kulturordfører, Britt Bager, har overtrådt partistøttelovens regler om valgkampstøtte.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for Randers Amtsavis.

Samtidig erfarer Netavisen Pio, at Østjyllands Politi – som led i efterforskningen - i denne uge afhører centrale personer i sagen.

Annonce

Mistænkelige valgkampsbidrag

Baggrunden for Østjyllands Politis efterforskning er, at Enhedslisten tilbage i april anmeldte Britt Bager til politikredsen for at have overtrådt reglerne for valgkampstøtte.

Det skete efter afsløringen af, at Britt Bager forud for valgkampen i 2015 modtog fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner fra fem forskellige virksomheder, der alle var ejet af samme person. Og selvom reglerne siger, at bidrag på over 20.000 kroner skal offentliggøres, forblev det samlede bidrag på 100.000 kroner altså anonymt.

Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, mente i den forbindelse ikke, at Britt Bager havde redegjort tilstrækkeligt for de fem mistænkelige valgkampbidrag, som blev formidlet af én og samme person. En person hvis identitet partiforeningen i Favrskov stadig ikke er bekendt med.

- Vi havde gerne set sagen belyst yderligere, men Britt Bager oplyste til os, at vi ikke kunne få mere at vide. Og det var vi jo ikke særlig glade for. Almindeligt samarbejde indebærer, at alle oplysninger skal foreligge – for her i Favrskov-kredsen ønsker vi at overholde alle regler, understregede Gunnar Vinge Hansen over for Netavisen Pio i midten af marts.

Herefter bekræftede formanden i Venstres Favrskov-kreds over for Randers Amtsavis, at man trods gentagne forsøg ikke har haft held til at få Britt Bager til at aflevere navne på, hvem der i de respektive virksomheder var ansvarlige for støttebeløbene, som partiforeningen ellers normalt gør.

Britt Bager og Venstres partitop har under hele sagens forløb insisteret på, at de gældende regler for partistøtte er blevet overholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce