Annonce
Debat

Ulige løn: Velkommen til kvindernes sidste arbejdsdag i 2020

"Ligesom seksuel chikane er et problem i andet end mediebranchen og finder sted i de fleste fag, er uligeløn også en udfordring i næsten alle fag herhjemme. Danmarks Statistik har i september udregnet løngabet mellem mænd og kvinder på baggrund af de konkrete, indberettede, udbetalte lønninger i 2019. Og ifølge Danmarks Statistik tjente kvinder i Danmark i 2019 gennemsnitligt 12,7 procent mindre end mænd", skriver Joan Brøgger og Søren Heisel. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Siden tv-vært Sofie Lindes opråb på Zulu Comedy Awards har vi herhjemme diskuteret seksuel chikane, så det brager og knirker. Men Sofie Linde havde også en anden historie, der ikke er blevet lige så meget debatteret: Nemlig lønforskellen mellem mænd og kvinder.

Fortalt i fin Sofie Linde-stil: Hun bad om lønforhøjelse, ville op på knap det halve af Blachman og kunne ikke engang få til "en lille jolle", selvom Blachman får til "en husbåd".

Ligesom seksuel chikane er et problem i andet end mediebranchen og finder sted i de fleste fag, er uligeløn også en udfordring i næsten alle fag herhjemme. Danmarks Statistik har i september udregnet løngabet mellem mænd og kvinder på baggrund af de konkrete, indberettede, udbetalte lønninger i 2019. Og ifølge Danmarks Statistik tjente kvinder i Danmark i 2019 gennemsnitligt 12,7 procent mindre end mænd.

Det nationale forskningscenter for velfærd, VIVE, har i en nylig rapport kunnet forklare dele af løngabet ved den megen kønsopdeling, der er på arbejdsmarkedet. Men den forklaring forsvarer ikke den store lønforskel.


Vi arbejder på at bryde tabuet om løn og løndannelse ved at tale mere åbent om emnet.


Blot fordi en urimelighed kan forklares, er det ikke ensbetydende med, at den kan eller skal forsvares. Vi skylder fortsat os selv og hinanden at finde kernen i problemet, så vi kan bekæmpe den helt urimelige lønforskel.

For at skabe opmærksomhed på udfordringen er vi flere fagforbund, der med et glimt i øjet for 10. år markerer "Kvindernes sidste arbejdsdag". Dvs. den dag, kvinder kunne stoppe med at arbejde i 2020, hvis de havde samme timeløn som mænd. I år er det 16. november, men allerede nu kan du følge vores ligeløns-kampagne på Facebook (lønforskellen mellem mænd og kvinder svarer til, at kvinder arbejder gratis fra 16. november og året ud, red.).

Den 16. november markerer vi, at der - trods påstande om det modsatte – fortsat er uligeløn i Danmark, selv om det er blevet lidt bedre de senere år. Vi skal fortsætte arbejdet med at sikre ligeløn, fordi vi gerne vil have reel ligestilling herhjemme.

I 3F arbejder vi for at åbne det kønsopdelte arbejdsmarked og skabe en mere lige kønsfordeling på tværs af fag. Det vil medvirke til ligeløn. Vi arbejder på at bryde tabuet om løn og løndannelse ved at tale mere åbent om emnet. Det gælder både i pauserummet, på dialogmøder og ved spisebordet.

Et andet vigtigt skridt til åbenhed og gennemsigtighed er gode kønsopdelte lønstatistikker, der på de enkelte arbejdspladser kan vise faktiske brugbare tal, som drøftelser kan ske på baggrund af. Her bør regeringen skabe bedre rammebetingelser for tillidsrepræsentanterne.

Vi vil derfor afslutte med opfordring til politisk handling: Rul ligelønsloven tilbage til før Løkke-tidens forringelser, så Danmarks Statistik igen udarbejder kønsopdelte lønstatistikker for virksomheder med 10 eller flere ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce