Annonce
Aarhus

Ultraløb på 170 kilometer for syge børn

Jan Tagesen (t.v.). Henrik Schriver og Gert Hougaard løber 170 kilometer for at støtte hjertesyge børn. Foto: David Bering

Tre århusianere løber til hovedstaden for at deltage i Københavns Maraton for at hjælpe hjertesyge børn.

Det lyder som en helt umulig bedrift. Men da de tre århusianske ultraløbere, Jan Tagesen, Henrik Schriver og Gert Hougaard, har gjort det fire gange før, må den jo være god nok:

Annonce

Lørdag 19. maj snører de løbeskoene for at begive sig ud på en løbetur, der begynder på Aarhus Universitetshospital og slutter i København, hvor de planlægger at ankomme i det øjeblik, Copenhagen Marathon, skydes i gang.

På det tidspunkt har de tre ultraløbere passeret det, der svarer til tre maratonløb. Alligevel tager de maratonløbet med. Når det er overstået, og alle de andre deltagere kan slappe af, fortsætter Jan Tagesen, Henrik Schriver og Gert Hougaard.

De løber yderligere fire kilometer for at nå frem til Rigshospitalet, hvor de skal besøge afdelingen for hjertebørn. I alt 170 kilometer har de så tilbagelagt.

Meningen med den vanvittige løbetur er nemlig at sætte fokus på og samle penge sammen til hjertesyge børn. Indtil videre har foreningen Hjertebørn i Danmark modtaget 925.000 kr. fra KUUL, som ultraløbernes forening hedder.

De tre ultraløbere inviterer andre motionister til at bakke op og løbe en del af turen sammen med dem. Har du lyst, kan du møde op ved Storcenter Nord kl. 15.15 og løbe de fem kilometer ned til Aarhus Havn.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce