Annonce
Aarhus

Umage par i østjysk turist-fusion: Men Djursland skal ikke overskygges af Aarhus

Turistbyen Ebeltoft er et af de centrale omdrejningspunkter for turismen på Djursland. Nu skal en fusion mellem turistorganisationen Destination Djursland og VisitAarhus skabe gevinster for turistaktører såvel på Djursland som i Aarhus. Arkivfoto

Turistorganisationer på Djursland og i Aarhus vil fusionere. Men der er stor forskel på omsætningen i de to turistområder.

ØSTJYLLAND: Turistbranchen på Djursland skal ikke drukne i et fornuftsægteskab med Aarhus.

Det er udgangspunktet hos Destination Djursland og VisitAarhus, der vil forene kræfterne i en fusion.

Destination Djursland er den åbenlyse lillebror i sammensmeltningen. Den årlige omsætning i turisterhvervet på Djursland er 2,3 milliarder kroner, mens den i Aarhus er knap fem milliarder kroner.

- Men vi vil fortsat markedsføre Djursland under sit eget stærke brand og med stort fokus på lokale styrkepositioner. Men vil vi øge væksten, skal vi være endnu skarpere på international synlighed og regionale synergier. Det virker at parre en kyst- og naturdestinationen med en city-break-destination i markedsføringen. Det ved vi, fordi vi har afprøvet det. Der ligger et kæmpe potentiale i at promovere destinationerne som samlet geografisk område, og det sender både flere og nye gæster ud på østkysten, forklarer Ole Bollesen, formand for Destination Djursland og borgmester i Syddjurs Kommune.

Annonce

Vi vil fortsat markedsføre Djursland under sit eget stærke brand og med stort fokus på lokale styrkepositioner. Men vil vi øge væksten, skal vi være endnu skarpere på international synlighed og regionale synergier.

Ole Bollesen, Destination Djursland og borgmester

Naturlig usikkerhed

I VisitAarhus er der forståelse for, at turist-aktører på Djursland kan være bekymrede for at se deres turistorganisation blive del af noget større.

Men ifølge bestyrelsesformand Sten Tiedemann fra VisitAarhus vil en fusion gavne alle.

- Det er naturligt at have en følelse af usikkerhed, når du allierer dig med en større aktør. Men jeg er overbevist om, at en fusion mellem VisitAarhus og Destination Djursland kommer til at give mening for alle. For os i Aarhus er der oplagt et stort potentiale i de store sommerhusområder på Djursland. Omvendt har Djursland en klar mulighed for at nyde godt af turismen i Aarhus samt byens fine omdømme med rosende omtaler i internationale medier, understreger Sten Tiedemann.

Penge i horisonten

Der er ikke lavet plan for bemanding, antallet af kontorer og andet i køvandet på en fusion mellem Destination Djursland og VisitAarhus.

Til gengæld står det klart, at sammenlægningen åbner nye økonomiske muligheder.

- Med fælles røst kan vi påberåbe os en større andel af de statslige turismefremmemidler, og i det hele taget sikre en sundere udvikling og økonomi. Vi vil også kunne løfte større og mere komplekse opgaver og tage Djursland til helt nye højder i tæt samarbejde med erhvervslivslivet. Aarhus-Djursland er forhåbentlig første skridt på vejen mod et stærkere turismesamarbejde i Aarhusregionen, vurderer Ole Bollesen.

Byrådene i Norddjurs og Syddjurs kommuner skal endeligt godkende Destination Djurslands fusion med VisitAarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce