x
Annonce
Aarhus

Umage par i østjysk turist-fusion: Men Djursland skal ikke overskygges af Aarhus

Turistbyen Ebeltoft er et af de centrale omdrejningspunkter for turismen på Djursland. Nu skal en fusion mellem turistorganisationen Destination Djursland og VisitAarhus skabe gevinster for turistaktører såvel på Djursland som i Aarhus. Arkivfoto

Turistorganisationer på Djursland og i Aarhus vil fusionere. Men der er stor forskel på omsætningen i de to turistområder.

ØSTJYLLAND: Turistbranchen på Djursland skal ikke drukne i et fornuftsægteskab med Aarhus.

Det er udgangspunktet hos Destination Djursland og VisitAarhus, der vil forene kræfterne i en fusion.

Destination Djursland er den åbenlyse lillebror i sammensmeltningen. Den årlige omsætning i turisterhvervet på Djursland er 2,3 milliarder kroner, mens den i Aarhus er knap fem milliarder kroner.

- Men vi vil fortsat markedsføre Djursland under sit eget stærke brand og med stort fokus på lokale styrkepositioner. Men vil vi øge væksten, skal vi være endnu skarpere på international synlighed og regionale synergier. Det virker at parre en kyst- og naturdestinationen med en city-break-destination i markedsføringen. Det ved vi, fordi vi har afprøvet det. Der ligger et kæmpe potentiale i at promovere destinationerne som samlet geografisk område, og det sender både flere og nye gæster ud på østkysten, forklarer Ole Bollesen, formand for Destination Djursland og borgmester i Syddjurs Kommune.

Annonce

Vi vil fortsat markedsføre Djursland under sit eget stærke brand og med stort fokus på lokale styrkepositioner. Men vil vi øge væksten, skal vi være endnu skarpere på international synlighed og regionale synergier.

Ole Bollesen, Destination Djursland og borgmester

Naturlig usikkerhed

I VisitAarhus er der forståelse for, at turist-aktører på Djursland kan være bekymrede for at se deres turistorganisation blive del af noget større.

Men ifølge bestyrelsesformand Sten Tiedemann fra VisitAarhus vil en fusion gavne alle.

- Det er naturligt at have en følelse af usikkerhed, når du allierer dig med en større aktør. Men jeg er overbevist om, at en fusion mellem VisitAarhus og Destination Djursland kommer til at give mening for alle. For os i Aarhus er der oplagt et stort potentiale i de store sommerhusområder på Djursland. Omvendt har Djursland en klar mulighed for at nyde godt af turismen i Aarhus samt byens fine omdømme med rosende omtaler i internationale medier, understreger Sten Tiedemann.

Penge i horisonten

Der er ikke lavet plan for bemanding, antallet af kontorer og andet i køvandet på en fusion mellem Destination Djursland og VisitAarhus.

Til gengæld står det klart, at sammenlægningen åbner nye økonomiske muligheder.

- Med fælles røst kan vi påberåbe os en større andel af de statslige turismefremmemidler, og i det hele taget sikre en sundere udvikling og økonomi. Vi vil også kunne løfte større og mere komplekse opgaver og tage Djursland til helt nye højder i tæt samarbejde med erhvervslivslivet. Aarhus-Djursland er forhåbentlig første skridt på vejen mod et stærkere turismesamarbejde i Aarhusregionen, vurderer Ole Bollesen.

Byrådene i Norddjurs og Syddjurs kommuner skal endeligt godkende Destination Djurslands fusion med VisitAarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce