Annonce
Østjylland

Undersøgelse af brand på efterskole er slut: Årsagen forbliver et mysterie

Brandfolk og køretøjer fra en lang række østjyske redningsstationer var i aktion ved storbranden på Rønde Efterskole. Det står nu klart, at branden næppe var påsat. Arkivfoto: Henrik Ask

Østjyllands Politi har ikke været i stand til finde årsagen til den omfattende brand på Rønde Efterskole. Men intet tyder på, at den var påsat. Eleverne er nu tilbage på skolen.

RØNDE: Den voldsomme brand på Rønde Efterskole var efter alt at dømme ikke påsat.

Det konkluderer Østjyllands Politi, der har afsluttet undersøgelserne af brandstedet i Rønde.

- Vi har ikke kunnet fastslå brandårsagen, da brandstedet er for ødelagt. Men der er ikke noget, der tyder på, at der ligger en kriminel handling bag. Vi er nu færdige med undersøgelserne, brandstedet er frigivet, og sagen afsluttes hos os, forklarer kommunikationsrådgiver Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Annonce

Det er ikke usædvanligt, at man ikke kan finde en brandårsag.

Janni Lundager, Østjyllands Politi
Rønde Efterskole er voldsomt skadet efter en brand for halvanden uge siden. Arkivfoto: Flemming Krogh

Store skader

Fredag 25. januar om aftenen udbrød der brand på Rønde Efterskole.

Ingen elever kom til skade ved branden, der hurtigt spredte sig til en stor del af skolens tagetage.

Brandfolk kæmpede i flere timer med flammerne, og ilden efterlod en bygning med såvel store brand- som vandskader.

- Det er ikke usædvanligt, at man ikke kan finde en brandårsag. Det afhænger helt af brandstedets beskaffenhed - meget kan være blevet ødelagt i forbindelse med slukningsarbejdet, som gør, at vores brandteknikere ikke har mulighed for at fastslå brandårsagen, fortæller Janni Lundager.

Pavilloner på plads

På Rønde Efterskole er eleverne nu samlet igen.

Efterskolen har opstillet pavilloner i to etager på skolens parkeringsplads, og eleverne kan dermed finde tilbage til hverdagen.

I øjeblikket arbejder efterskoleledelsen på at finde andre muligheder for parkering til gæster og forældre.

Ifølge Rønde Efterskoles hjemmeside er arbejdet med taksering, erstatning og drøftelserne om planer for genopbygning ved at blive lagt i tids- og handleplaner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce