Annonce
Østjylland

Undersøgelse: Faglærte er en mangelvare

Erhvervsfolk kom med input til kommunens nye erhvervsstrategi. Foto: Hans Jørgensen

Odder Kommune er i gang med at lave en ny erhvervsstrategi. I en foreløbig analyse siger virksomhederne, at det største problem handler om at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Odder: Det går ret godt for virksomhederne i Odder, og den største udfordring er at finde folk. Især faglærte medarbejdere kniber det med at finde.

Det fortalte Karsten Vind, chefkonsulent og partner i firmaet Pluss, da der mandag aften var blev holdt en erhvervskonference på Odder Parkhotel. På konferencen fik omkring 100 gæster lejlighed til at komme med input til Odder Kommune, der er i gang med at lave en erhvervsstrategi.

Pluss har i forvejen lavet gruppeinterviews med 53 personer fra detailhandel, industri, turisme, landbrug og andre sektorer. Desuden har 212 svaret på et spørgeskema, og Pluss har kigget på statistisk materiale. På mødet blev nogle af delresultaterne gennemgået.

- Det går jo egentlig meget godt. 39 procent af virksomhederne tror på en årlig vækst på over 10 procent i de næste år. Især børnefamilier flytter hertil, og I har en god statistik på at få folk til at flytte tilbage hertil, når de er flyttet væk, fortalte Karsten Vind.

Analysearbejdet har prøvet at kigge på styrker, udfordringer og udviklingsmuligheder.

Annonce

Det går jo egentlig meget godt i Odder. Der er i hvert tilfælde optimisme. Overordnet set er man tilfreds med at drive virksomhed i Odder, men nye virksomheder siger, at man skal lige finde ud af, hvordan det fungerer hernede.

Karsten Vind, chefkonsulent i Pluss
Der var omkring 100 deltagere i erhvervskonferencen på Odder Parkhotel mandag aften. Foto: Hans Jørgensen

H

- Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er det, I synes er den største udfordring. 46 procent har i varierende grad oplevet problemer med at rekruttere arbejdskraft inden for det seneste år, og det er især mellemstore virksomheder. I har en høj andel af faglærte, men de er stadig en mangelvare, fortalte Karsten Vind.

I løbet af aftenen blev der lavet forskellige workshops. Undervejs blev ideer og tanker noteret ned, da de skal indgå i den erhvervsanalyse, som Pluss er i gang med at lave. Analysen skal give input til byrådets arbejde med at lave en ny erhvervsstrategi.

- Den skal være med til skabe fortsat vækst og udvikling i Odder Kommune. Byrådet ønsker at sætte det lange lys på udviklingen, så strategien rækker mange år frem. Og det er rigtigt dejligt, at så mange er kommet i aften, sagde borgmester Uffe Jensen på konferencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce