Annonce
Østjylland

Underskudsforretning vendt til overskud for »Bankoskolen«

Det er håbet, at investeringen i hotellet kan få positiv effekt på lokalområdet. Pressefoto

Efter flere års krise går hotellet Skanderborg Park ind i et 2016 med oprejst pande. For et par år siden var hotellet en underskudsforretning, men nu kan det firestjernede hotel udvide.

Efter flere års krise går hotellet Skanderborg Park ind i et 2016 med oprejst pande. For et par år siden var hotellet en underskudsforretning, men nu kan det firestjernede hotel udvide.

Annonce
Illustration af ombygningsplanerne. Pressefoto

Ejeren har sat en ny kurs, og det betaler sig. Hotellet Skanderborg Park har fået vind i sejlene efter at have ligget underdrejet nogle år.

Illustration af ombygningsplaner. Pressefoto

Finanssektorens Uddannelsescenter udskilte i 2012 hoteldelen af kursusejendommen som Skanderborg Park ApS for at kunne tiltrække andre hotel- og konferencekunder end egne gæster. Men flere års svigtende omsætning betød samtidig, at man overvejede at sælge hotellet fra.

Men sådan gik det ikke. Finanssektorens Uddannelsescenter investerer nu i hotellet, hvilket betyder, at restauranten flyttes og hotellet bliver udvidet med ni dobbeltværelser.

»Markedet er i vækst og hotellet er blevet mere kendt. Det har nu udmøntet sig i omsætningsrekord. Derfor har bestyrelsen mod på at investere i hotellet, så vi kan imødekomme den stigende efterspørgsel,« siger direktør Søren Laursen i en pressemeddelelse.

Da hotellet i 2013 for alvor blev åbnet for offentligheden var det lidt af en velbevaret hemmelighed. Direktør Charlotte Riberholt fortalte sidste år i Århus Stiftstidende, at hun oftest blev mødt af spørgsmålstegn, når hun sagde, at hun arbejdede på Skanderborg Park Hotel. Det tidligere Bankskolen kunne lidt flere forholde sig til.

Men det har Charlotte Riberholt lavet om på ved at tiltrække andre kundegrupper.

Eksterne gæster udgør nu 75 procent af omsætningen og den gennemsnitlige værelsesbelægning lå i 2015 på 60 procent. Også indgangen til 2016 tyder positivt. Der er nemlig 12 procent mere i ordrebogen end på samme tid sidste år.

Charlotte Riberholt har ikke lagt skjul på, at hun ønskede sig en udvidelse af hotellet. Hun modtog Erhvervsudviklerprisen 2015 for Skanderborg Park i januar, og allerede i forbindelse med nomineringen fortalte hun om behovet for en udvidelse. Nu går hendes ønske i opfyldelse.

»Før var hotellet kendt som bankskolen, men nu kender gæsterne det som et firestjernet hotel og konferencested for alle brancher,« siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce