Annonce
Østjylland

Undervands-fornøjelser: Medlemmer strømmer til ny forening

Klaus Simonsen, der er formand for Havodderen - Foreningen for Fridykning og Undervandsjagt i Østjylland, dyrker selv undervandsjagt på højt niveau. Foto: Søren E. Alwan
Hvad der startede som en Facebook-gruppe har udviklet sig til Havodderen - Foreningen for Fridykning og Undervandjagt i Østjylland.

Odder: Med 37 medlemmer på under et år er Havodderen - Foreningen for Fridykning og Undervandjagt i Østjylland en af de hurtigst voksende i Odder. Og medlemmerne kommer langvejs fra.

Initiativtager til foreningen var Klaus Simonsen, der har dyrket undervandsjagt i en del år, og som senere på året skal deltage i de Nordiske Mesterskaber i undervandsjagt.

- Det hele startede med en facebookgruppe, hvor 15 dykkere delte oplevelser med hinanden. Men siden starten af marts sidste år har vi været en rigtig forening, som nu tæller 37 medlemmer. Det er helt vildt, fortæller formanden, der skønner, at halvdelen af medlemmerne er lokale - de øvrige kommer fra hele Jylland og sågar fra Fyn.

Annonce
Klaus Simonsen, der er formand for Havodderen - Foreningen for Fridykning og Undervandsjagt i Østjylland, dyrker selv undervandsjagt på højt niveau. Foto: Søren E. Alwan

Godt for alle

Da foreningen blev stiftet, havde Klaus Simonsen en forventning om, at den ville tiltrække flest undervandsjægere.

Det holdt ikke stik, for i dag er ca. halvdelen af medlemmerne fridykkere.

- Det passer os nu fint, for selv om man mest hælder til undervandsjagt, skal man lære alle de gode teknikker ved fridykning. Derfor var fredagens workshop til gavn for os alle. Den slags mindfullness betyder nøjagtig lige så meget for undervandsjægere, siger formanden.

Besøget af Stig Pryds var kulminationen på et januarkursus, hvor medlemmer i løbet af fem sessioner lærer at fridykke. Kurset kører indtil fredag 31. januar. Efter den dag kan mødes medlemmerne i Spektrum Odders svømmehal hver fredag kl. 19-21 for at træne sammen og udveksle erfaringer samt lægger planer for fælles udflugter.

Klaus Simonsen, der er formand for Havodderen - Foreningen for Fridykning og Undervandsjagt i Østjylland, dyrker selv undervandsjagt på højt niveau. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pengene bliver jo i familien, Jette Skive

Man forstår godt, at Jette Skive, som er ældrerådmand i Aarhus, er sur. Sur over, at hendes afdeling nu står til at aflevere over fire millioner kroner til socialområdet, som er i voldsom pengenød på grund af tilsyneladende ustyrlige og stadigt voksende udgifter til hjemløse og handicappede. Hun har formået at lægge nogle penge til side, så de ældre ikke pludselig lades i stikken, hvis der skulle opstå uventede udgifter på ældreområdet. Det fortjener hun ros for. Ligesom det aftvinger respekt, at hun ikke er parat til at slippe pengene uden sværdslag. Hun argumenterer blandt andet med, at "det svarer jo til, at du har spinket og sparet derhjemme for at have en opsparing til uforudsete ting som eksempelvis et hul i taget. Og så kommer staten pludselig og nupper en stor luns og giver til din nabo, fordi vedkommende ikke kan finde ud af at styre sin økonomi. Det er da dybt uretfærdigt", påpeger hun. God pointe. Og alligevel ikke. For det er værd at huske, at det ikke er staten, som er inde og stjæle fra hende. Pengene bliver jo i familien, hvis man tegner dette billede: Familien har sparet op til uforudsete udgifter - for eksempel et nyt tag. Men pludselig bliver lillebror ramt af et alvorligt handicap, og så må tagkontoen, som står og venter på at blive nødvendig, selvfølgelig holde for. Ikke sandt? Med til historien hører selvfølgelig også, at der er masser af politik i sagen. Jette Skive mere end antyder, at den socialdemokratiske socialrådmand Kristian Würtz bærer skylden for underskuddet, fordi han ikke kan styre økonomien i sin afdeling. I hvilken grad det passer, det er svært at gennemskue for udenforstående - inklusive Jette Skive. For hendes parti, DF, var ikke med i sidste års budgetforlig og derfor heller ikke med i aftalen om omfordeling af midler, som skal lukke hullerne i Kristian Würtz' kasser. Men man må gå ud fra, at Würtz har talt sin sag godt ved forhandlingerne, for samtlige partier i byrådet minus DF står bag aftalen. Meget mere er der ikke at sige om den sag. Det skulle da lige være et genoptryk af den gamle sandhed, at "når krybben er tom, så bides hestene". Så hvis vi ikke kan leve med en evigt anstrengt økonomi på social- og ældreområdet, så skulle vi måske overveje at bede om at få lov at sætte skatten lidt op i Aarhus.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce