Annonce
Debat

Undervisere på Aarhus Daghøjskole til byrådet: I Kompetencehuset er der plads til de unge, for hvem livet ikke er snorlige

"I Kompetencehuset har vi et trygt og professionelt læringsmiljø, hvor den unge mødes med respekt og anerkendelse. Her er forståelse for, at ting tager den tid, det tager. Det giver selvværdsfølelse, det giver tro på at kunne mestre sit eget liv, og det giver styrke. Styrke til at gå videre i job eller uddannelse," skriver Else Præst og Lise Hove Sørensen. Tegning. Jens Nex

DEBAT: Forestil dig, at du har så meget angst, at du skal bruge flere timer på at tage dig sammen til at komme ud af døren om morgenen. Når du står ved stoppestedet, trigger din angst dig igen, og du kan næsten ikke komme ind i bussen – men det lykkes. På vej i bussen, bliver din angst igen så slem, at du bliver nødt til at stå af ved næste stoppested. Så står du der og ved ikke, hvordan du skal komme hjem.

Eller forestil dig, at du oplever sanseindtryk – lyde, syn, farver, menneskemylder – mange gange stærkere end andre mennesker. Til sidst er dit hoved ved at koge over, og du kan ikke overskue andet end at være hjemme, alene med dig selv, for at prøve at få fred i hovedet igen.

Eller forestil dig, at dit hoved er fyldt med tanker. Tankemylder, som betyder, at du aldrig kan finde ro, hverken i hovedet eller i kroppen. Tankemylder, som gør, at du har svært ved at falde i søvn om aftenen. Tankemylder, som gør, at alle dine tanker prøver at komme frem i forreste række og kæmper med alle dine andre tanker, som også trænger sig på.

Annonce

Kender du et ungt menneske, der har det sådan? Et ungt menneske, der har oplevet nederlag, der har oplevet ikke at passe ind, ikke at være god nok.


Kære byråd – pas på det værdifulde folkeoplysende arbejde, daghøjskolerne har lavet i de seneste 35 år – for de unges skyld.


Det gør vi! – Og vi kender mange af dem. Det er nemlig de unge mennesker, der kommer i aktiveringsforløb på Kompetencehuset. Her finder de et trygt skolemiljø med et fællesskab, hvor de møder andre unge, som også har forskellige udfordringer, og for hvem livet heller ikke er snorlige. De kan spejle sig i hinanden, de forstår hinanden, og de kan inspirere og motivere hinanden til at komme videre.

Og de kommer videre!

I Kompetencehuset har vi et trygt og professionelt læringsmiljø, hvor den unge mødes med respekt og anerkendelse. Her er forståelse for, at ting tager den tid, det tager. Det giver selvværdsfølelse, det giver tro på at kunne mestre sit eget liv, og det giver styrke. Styrke til at gå videre i job eller uddannelse.

Det er derfor, vi skal have daghøjskoler i Aarhus – en skoleform, som passer til unge, hvis liv ikke er snorlige, og som ikke passer ind i kassetænkning.

Kære byråd – pas på det værdifulde folkeoplysende arbejde, daghøjskolerne har lavet i de seneste 35 år – for de unges skyld.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Debat

Folketingsmedlem og skolepædagog: Det er på tide at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Her får du nok Aarhus' bedste pizza lige nu

Sport

Nordjyder viste kvaliteten mod Brabrand i anden halvleg: - Planen virkede, indtil få sekunder før de scorede

Annonce